Sunday 22 September 2013

My weekly favorites (Sep 16-22)

Postove ovog tipa sam zamislila da objavljujem na kraju svake nedelje kao neki spisak stvari koje su mi obeležile proteklih 7 dana. Nije ništa preterano inovativno, ali su mi uvek slični postovi bili zanimiljivi na drugim blogovima, pa sam rešila i sama da pokušam. Pa da krenemo sa nabrajanjem. :)


Knjige 

Ove nedelje sam počela da čitam dve, Teslinu autobiografiju "Moji izumi" i knjigu za koju moram priznati da već dugo stoji na mojoj polici, ali tek sada stiže na red, "Trinaesta priča" od Dajan Seterfild. Prvu sam izabrala, jer je nekako to moja struka, a Tesla veliki uzor svim savremenim inženjerima. Ujedno je i dobar uvod izložbi i poseti stogodišnjeg kabineta Elektrotehničkog fakulteta koji je ovih dana otvoren za javnost u sklopu manifestacije Dani evropske baštine. Ukoliko ste zainteresovani da pogledate kako funkcionišu neki od Teslinih patenata i možda saznate nešto novo o ovom geniju možete pročitati detalje o terminima poseta u ovom članku.


Film

Film koji mi je obeležio ovu nedelju, tačnije više njih je svakako trilogija o Džesiju i Selin. Više o ovim filmovima možete saznati u mom postu.


Serija

Jedna od mojih omiljenih serija je "Bones". Svaka epizoda ove serije je poseban slučaj koji antropološkinja, Temperans Brenan (Temperance Brennan), zajedno sa svojim timom i FBI agentom Silijem Butom (Seeley Booth) pokušava da reši. Serija uporedo prati i privatne živote članova tima što joj daje posebnu draž i dinamičnost. Sama činjenica da je ove jeseni počela sa emitovanje deveta sezona govori dovoljno o kvalitetu i postojanosti ove serije.
Kao verni obožavalac većinom sam redovno pratila dešavanja, ali postojalo je par epizoda osme sezone koje još uvek nisam bila odgledala. Ova nedelja odmora pre početka novih obaveza na fakultetu bila je pravo vreme za to.


Muzika

Ja sam od onih ljudi koji kad se uhvate jedne pesme puštaju je po trista puta na dan dok im ne dosadi. Ovih dana slušam:

"Joy"-Iron & Wine
"Boston"-Augustana
Predivnu pesma od Ket Blum (Kath Bloom) koju sam prvi put čula u filmu "Pre svitanja":


I jednu neizostavnu pesmu za početak jeseni:

Jesen je kriva, uvek me rasturi siva.

Detalji

Ove nedelje sam se priključila sjajnom timu blogerki koje svake sedmice izrađuju manikire na određenu temu. Moj prvi pokušaj možete pogledati ovde. Ukoliko ste ljubitelj lakova, eksperimentisanja sa istima i želite i sami da učestvujete u ovoj ideji priključite se ovom timu na facebook grupi.


Fotografija
S obzirom da nam večeras stiže jesen, izdvojila sam jednu "jesenju". Zapravo, fotografija je uslikana tokom mog letnjeg boravka u Parizu, ali sam zahvaljujući divnoj Photoshop akciji jednog člana deviantART-a uspela da postignem jesenji efekat.



Za kraj, želim vam svima uspešnu radnu nedelju koja je pred nama. Sutra je prvi dan jeseni, a za neke (mene) i početak fakultetskih, da ne kažem "školskih", obaveza. :D



2 comments:

  1. Moraću da pročitam knjige, obožavam knjige :)

    ReplyDelete
  2. I ja, ali nazalost zbog faksa i ne stizem da ih citam. Sad sam ovu "Trinaestu pricu" pocela i nadam se da cu je zavrsiti dok jos nema da se uci. Vrlo je zanimljiva, pa se brzo cita, zaista moja preporuka. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...