Wednesday 22 October 2014

Dotticures

Danas za vas imam jedan brzinski post sa manje teksta, a više slika. U poslednje vreme zbog drugih obaveza ne posvećujem blogu onoliko vremena koliko bih želela i tako će biti još neko vreme. Čak su i manikiri koje pravim postali sve jednostavniji, a trenutno najomiljeniji mi je takozvani Dotticure. 

Dotticure je tačkasti manikir i sve što vam je za njega potrebno jeste nekoliko različitih lakova i tačkalica. Veoma je jednostavan i brz za izradu, a bilo da se odlučite za tačkice na svim noktima ili samo jednom accent noktu, finalni rezultat je neizostavno zanimljiv i upečatljiv. U nastavku posta videćete nekoliko varijacija na ovu temu koje sam nosila u poslednje vreme.


Prvi dotticure je inspirisan videom čuvene cutepolish koja je meni jedna od omiljenih nail art youtuber-ki. Za razliku od njenog manikira, ja sam se odlučila za tačkice na jednom noktu i kombinaciju različitih nijansi iste boje. Nije loše ispalo, ali imam utisak da su moji nokti mnogo uži od njenih pa zato i tačkice deluju zbijenije. Mene malo podseća na neku zmijsku kožu.

Dotticure

Dotticure

Dotticure

Lakovi koje sam koristila: Eveline 8in1, Kiko 377, 378, 379, Golden Rose Selective 12, Golden Rose Quick Dry Top Coat

Drugi dotticure je nastao sasvim slučajno, s obzirom da sam mislila da bi kombinacija ovih nijansi lakova delovala zanimljivo. Nasumično sam na prstenjak dodala manje i veće tačkice. Finalni rezultat mi se baš dopao, jer nisam utrošila više od jednom minuta za tačkice, a manikir sa njima deluje svakako zanimljivije.

Dotticure

Dotticure

Dotticure

Lakovi koje sam koristila: Eveline 8in1, Golden Rose Rich Color 31, China Glaze Lotus Begin, China Glaze At Vase Value, Golden Rose Quick Dry Top Coat

Treći dotticure, tj. pola dotticure pola ruffian, već ste videli u prethodnom postu. Žao mi je što sam zaboravila da slikam kako to izgleda pre nego što sam uradila ruffian, jer je manikir i tako delovao veoma interesantno. Od subote ga evo imam na noktima, a i dalje mi nije dosadio.

Dotticure

Lakovi koje sam koristila: Eveline 8in1, Golden Rose Rich Color 76, Golden Rose Rich Color 16, Gabrini 335, Gabrini 367, Aura 42 Skinny Jeans, Deina 25, Essence 196 I love my blue jeans, Golden Rose Quick Dry Top Coat

Da li i vi volite dotticure? Koji je vaš brzinski manikir kada nemate puno vremena? Koja od ove tri varijante vam se najviše dopada?

8 comments:

  1. super su manikure, volim i ja točkice, a baš su efektne i donesu dozu zabave na noktima :D

    a prva baš djeluje kao zmijska koža :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Mene su tackice u poslednje vreme skroz osvojile bas zbog razloga koje si navela. :)

      Delete
  2. Meni je drugi najlepsi. :) Kada nemam vremena namazem neki jednoslojac i to je to.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem, i ja kad bas nemam vise od 10-15 minuta da izdvojim za nokte, onda je to neki hrapavac u jednom sloju, jer se to najbrze osusi, a dugo traje. :)

      Delete
  3. Nisam znala ali sad znam da se to tako zove iako sam ljubitelj tačkica. Ne zna se koji je manikir lepši, ali možda ipak laganu prednost dajem drugom ljubičanstvenom :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja nisam znala za naziv dok nisam videla kod cutepolish na kanalu. :)
      Hvala, i meni je taj drugi nekako najveseliji. :)

      Delete
  4. Bas lepo ukraseni noktici. Drugi manikir mi je favorit :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...