Saturday, 19 July 2014

NOTD - La mer

Pre par dana u Lilly drogerijama svi lakovi i ruževi bili su na nekom sniženju od 20% i ja, naravno, nisam mogla da izađem iz Lilly-a praznih ruku. Između ostalog odlučila sam se za dva Aurina laka. U pitanju su nijanse 42 Skinny Jeans i 61 Scale Cocktail

Obično ne volim preterano ove čudne plavičasto-zelene nijanse lakova, ali Scale Cocktail me je prijatno iznenadio. Zavisno od osvetljenja boja ima više plave ili zelenkaste primese, ali u oba slučaja deluje lepo. Skinny Jeans je definitivno jedan od lakova koji me je najviše oduševio svojom bojom. Divna tamnija nijansa plave, koju je veoma teško verodostojno uslikati, i koja najviše odgovara tamno azurnoj ili rojalno azurnoj kako je na internetu zovu. Mene ova boja neodoljivo podseća baš na onaj tamniji deo Azurnog mora dalje od obale, suncobrane iste boje, leto, Nicu... Baš kao na slici ispod.


Ta ideja mi je ujedno poslužila kao inspiracija za ovaj vrlo jednostavan manikir. Mislila sam da dodam neke tačkice još, ali kada sam sve završila, delovalo mi je suvišno, jer su ove boje divne same za sebe.


Na srednjem i prstenjaku imam dva sloja laka Skinny Jeans, a na ostala tri nokta, takođe po dva sloja, Scale Cocktail. Oba laka se lepo mažu, lako pokrivaju u dva sloja, brzo se suše i jedini problem je samo malo lošija četkica kod nijanse Scale Cocktail. Zbog toga je potrebno pažljivije nanošenje kako ne bi ostale štrafte.

Sve fotografije manikira snimljene su pri prirodnom osvetljenju, bez blica. Izuzetak je jedino poslednja fotografija u postu koja je snimljena kraj prozora sa blicem. Trudila sam se da boje prikažem što verodostojnije, ali nisam u potpunosti uspela, jer je Skinny Jeans uživo nešto tamniji i upadljiviji nego na slikama i u bočici.




I za kraj, evo još malo slika, nevezanih striktno za manikir. Iako je čitav post inspirisan morem i letom, ja se već drugu godinu zaredom odlučujem za nešto sadržajniji odmor i obilazak nekog od evropskih gradova. Ovoga puta u pitanju je Rim i kao pravi "štreber" volim da sve proučim i iščitam na vreme, a ovi Top 10 vodiči su savršeni za planiranje putovanja. 




I za kraj, jedna opuštajuća pesmica koju slušam čitavo popodne dok čituckam knjigu i lakiram nokte:


Volite li i vi more i lakove plave boje? :)

8 comments:

 1. Jao uradila sam manikir sa sličnim bojama i dodala tačkice :D razmišljam se da li da ga objavim, boje me oduševljavaju :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Objavi. Verujem da ce i drugima biti zanimljivo da pogledaju, ja bar uvek volim NOTD postove, a sad sam i skroz zaludjena ovim bojama. :D

   Delete
 2. Oba su prelepa. Mada me obično pre "ponese" zelena tirkizna, ovog puta sam očarana tom Jeans plavom.
  A kad smo kod pesmice, preporučujem Café de Paris na sky.fm/u (www.sky.fm/cafedeparis). Mislim da će ti se svideti :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Razumem, i mene je ovaj Jeans odusevio, a obicno se uvek razocaram kako mi plave nijanse stoje.
   Hvala na preporuci. Divan je kanal. Nisam do sada znala za njega, uglavnom sam otkrivala francuske izvodjace preko last.fm. :)

   Delete
 3. Divne boje, baš me asociraju na leto <3 A pesma je savršena <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Drago mi je da ti se dopadaju i da jos neko deli moje odusevljenje pesmom i bojama. :D

   Delete
 4. slatko sam se nasmijala tvom postu - zato jer sam prepoznala oba aura laka koja sam nedavno i sama kupila... super je što smo se odlučile za iste lakove :D
  a pjesmuljak idealan za ležanje pod kakvim drvetom i lagano ljuljanje... ljeto ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, a bas nekako mi ove dve boje idu u paketu. Ja nisam mogla da se odlucim, pa uzela oba. :D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...