Sunday 13 April 2014

Matching Manicures - Spring

Tema ove nedelje je bilo proleće i moram priznati da sam se malo namučila da smislim neki manikir bez cvetića. Cveće mi je nekako prva asocijacija na proleće, a prošle nedelje smo već imali cvetne manikire. Zato sam rešila da ukombinujem boje koje me asociraju na proleće, zelenu i narandžastu. S obzirom da sam juče kupila nove dezene za pečatiranje i da sam htela da ih isprobam, setila sam se mog ljubimca od pre nekoliko godina, žutog mačka, Bima, i kako je on voleo proleće i uživanciju u travi i cveću, i tako je nastao ovaj manikir. Zelena podloga kao trava, narandžasta maca poput Bima, i mali dodatak ovih iglica iz GR Impression laka da dočaraju neko šareno cveće u travi.

Cat


Spring Manicure

Spring Manicure

Naravno, tu je bio i moj pomoćnik, mačak Leo.



Spring Manicure

Spring Manicure

Nail Stamping Tool

Za izradu manikira sam koristila ovaj točak za pečatiranje koji me je jako oduševio. Već sam više puta bezuspešno pokušala sa standardnim setom za pečatiranje i nikako mi nije uspevalo. Ne znam da li je problem do mene ili do one gume na pečatu i grebalice, ali rezultati nikako nisu bili zadovoljavajući. I tako juče kod Kineza u prodavnici slučajno naletim na ovu drugačiju verziju pečata i kupim čisto iz znatiželje, mada sam već bila ubeđena da se ni ovo neće pokazati mnogo bolje. Međutim, rezultat me je prosto oduševio, a i postupak je krajnje jednostavan. Potrebno je samo da nanesete bilo kakav lak na određeni uzorak, zatim da jedno 4-5 puta tapnete pečatom o parče papira. Time se skine sav višak laka i ostane ga taman dovoljno u samom udubljenju uzorka. Posle toga je samo potrebno da sličicu prenesete na nokat. Ja sam oduševljena rezultatom i uskoro planiram da kupim još neki kotur ovih pečata.

Lakovi koje sam koristila za ovaj manikir:

Eveline Diamond Hard And Shiny Nails
Aura Inches - 328 Dig That Gold!
Gabrini Summer Edition M113
Golden Rose Impression 03
Morgan Taylor Make It Last Top Coat

Pogledajte i manikire ostalih blogerki:






14 comments:

  1. Lijep odmak od naših cvjetnih manikura :)
    A ovaj kolut za pečatiranje izgleda vrlo zanimljivo, kod nas nisam vidjela ništa slično - šteta jer voljela bi ga i ja isprobati :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj novi vid pecatiranja je meni bas odlican. Jako je jednostavno, mnogo lakse od one standardne procedure. Bas sam gledala po netu i na youtube-u o ovakvim pecatima, i nasla sam da ih imaju na Born Pretty Store sajtu, tako da pretpostavljam da ih ima mozda i u nekim prodavnicama sa stvarcicama za nail art. :)

      Delete
  2. super ti je manikura, sviđa mi se zelembać, i mace pomagačice, naravno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Zeleni lak imam vec neko vreme i tek sad sam pocela cesce da ga koristim, ide uz prolece. :)

      Delete
  3. Prelepo je, taj Impression se baš lepo uklopio u zeleniš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Da, nisam mislila da ce Impression bas ovako lepo da se slozi, ali na kraju je dobro ispalo. :)

      Delete
  4. Predivna manikura, ali ove lijepe mace su ju zasjenile :D

    ReplyDelete
  5. manikura na mačka je super kao i tvoj pomoćnik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Pomocnik je velika maza i samo mi se umiljava oko nogu i ruku, pa zato i nije bilo tesko uslikati ga. :)

      Delete
  6. Mace <3 <3
    Super manikura, nekako uvijek zaobiđem zelenu, ali morat ću to promijeniti, baš je lijepa.
    Nadam se da ću naići negdje na taj kolut za pečatiranje jer ni ja do sada nisam baš imala sreće sa regularnim pečatiranjem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      I ja sma imala ovih par jarkih zelenih lakova koje uopste nisam koristila, ali evo probala sam ih vec par puta u manikirima i sad su mi skroz ok. Verujem da bi se i tebi dopali, ako im das sansu.
      Kolut za pecatiranje sam po netu vidjala na sajtovima za kupovinu, tako da se moze sigurno naruciti preko neta, a moguce da ga ima i u nekim prodavnicama. Ja sam ovo slucajno nasla kod jednih Kineza i morala sam kupiti jos jedan sa cveticima jer se ovaj prvi kotur super pokazao. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...