Sunday 1 February 2015

Essie Chinchilly

U decembru sam u nagradnoj igri na blogu Breath of Color osvojila ovaj divan primerak Essie laka, koji mi je taman stigao kao poklon pred praznike. Breath of Color je blog koji zaista rado pratim, kako zbog sadržaja tako i zbog divnih fotografija. Upravo ovaj blog me je inspirisao da isprobam nešto drugačiju kompoziciju i perspektivu pri fotografisanju koju sam primenila u ovom postu.

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly je granit siva nijansa, subtilnog i sofisticiranog izgleda, kako je opisuju na sajtu proizvođača. Što se tiče same boje rekla bih da je prilično neodređena i da je ne bih mogla klasifikovati kao pravu sivu nijansu, s obzirom da boja dosta zavisi od osvetljenja pod kojim se posmatra. Pri prirodnom osvetljenju bih rekla da je to siva sa nijansom ljubičaste u sebi, dok na veštačkom osvetljenju, kao i u bočici, više vuče na neku braonkastu nijansu. Meni se, lično, više sviđa kako izgleda na dnevnom svetlu, ali svakako je veoma zanimljiv primerak, drugačiji od svega što imam u kolekciji.

Bočica sadrži standardnih 15 ml laka. Formula je takođe odlična, ni previše gusta ni previše retka, tako da je nanošenje samog laka veoma jednostavno, a u dva sloja srednje debljine ima sasvim lepu pokrivnu moć i sjaj. Jedino što mi se manje dopada jeste nešto tanja četkica, ali to je samo zbog toga što sam navikla na one deblje. Sa ovom će vam trebati nekoliko dodatnih poteza, ali je zato veoma precizna pri nanošenju. Suši se prosečnom brzinom tako da na fotografijama nemam nikakav nadlak. Ipak, s obzirom da mi se, i posle više sati sušenja, tokom noći lak oštetio na par mesta, preporučila bih upotrebu nekog brzosušećeg nadlaka, čisto da se čitav manikir učvrsti i bude trajniji. Trajnost mu je inače sasvim solidna - bez nadlaka, četvrti dan na noktima, a bela linija se jedva nazire.

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly

Essie Chinchilly

Sve u svemu, mene je ovaj lak oduševio zato što je nijansa jako neobična, a ujedno divno izgleda na noktima i prikladan je za skoro svaku priliku. Zbog toga već vidim da ću ga često koristiti i da će, uz Kiko 377, postati jedan od mojih omiljenih.

Da li ste probale Chinchilly lak i kakvi su vaši utisci?

39 comments:

  1. Osim laka, divni su ti i nokti kao i fotke! Sve je super, a lak ubacujem na WL :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Mislim da ga sigurno mozes naci u dm-u ako se resis na kupovinu. Ja sam ga taman merkala u drogeriji, pre nego sto sam ga dobila. :D

      Delete
  2. Divna nijansa, divni nokti i predivne fotografije. :)

    ReplyDelete
  3. Prvo da pohvalim da su slike predivne. Jos nisam probala nijedan essie lak za nokte, cena me odbija. Pa se nadam nekoj akciji ili popustu u skorije vreme jer imaju par boja koje meni trebaju. :D Kako lak podnosi vodu? :D Odnosno cesto imam problem sa lakovima da kada operem kosu, pola laka vise nemam. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Razumem, i ja se uglavnom pre odlucim za vise jeftinijih primeraka nego za jedan skuplji. Mada sad u poslednje vreme kako sam obustavila implusivnu kupovinu lakova, taman ustedim za neki skuplji primerak. :D Popusta za Essie lakove ima bas cesto samo treba pratiti.
      Sto se tice toga kako se ponasaju, ja ni sa jednom markom lakova nisam imala takvih problema. :/ Ne perem sudove uglavnom, jako retko obavljam i kucne poslove, ali pranje ruku po trista puta na dan, pranje kose i kupanje mi skoro svaki lak izdrzi bar prva tri-cetiri dana bez ikakvih ostecenja, pa tako i ovaj Essie. Ne znam sa kojim ti se lakovima konkretno to desava, ali mozda, ako vec nisi, da probas da koristis neku bazu i nadlak kako bi produzila trajnost. :)

      Delete
  4. Slike su zaista predive. A i boja nokata se tako divno poklapa sa bojom dzempera. Obavezno cu tu kombinaciju morati isbrobati u jednom postu! Lijep poz i pusa :-*

    http://anitasookan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. Drago mi je ako sam te inspirisala da probas nesto slicno. :)

      Delete
  5. Baš su lijepe slike! A i činčilica je prekrasna :D Taman za ovo vrijeme vani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Da, mada mislim i da je nijansa tako divna da se moze uklopiti uz sva godisnja doba i vremenske prilike. :D

      Delete
  6. Predivno izgleda lak, a i tvoji nokti. :)
    P.S. Pridruži nam se opet u MM. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :)
      Joj, bas sam pre neki dan gledala kako nisam radila MM jos od oktobra, ali nikako ne stizem ili nemam inspiracije za odredjenu temu. Nadam se da cu se kroz par nedelja mozda vratiti ucestvovanju. :)

      Delete
  7. Krasni su ti nokti, slike, a i Chinchilly mi je jedna od ljepsih nijansi! Isto kao i ova koju sam bas spomenula u novom postu, posto ima te lila-ljubicaste podtonove nije obicna i bas je posebna nekako :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Da, secam se da si mi rekla da jako volis Chinchilly. I meni su bas divne te nijanse sa ljubicastim tonom, pa bih volela da isprobam u buducnosti i taj drugi iz tvog posta, jer stvarno deluje lepo. :)

      Delete
  8. Divan je, a tek fotografije.. Svaka čast! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. Drago mi je da ti se dopada. :)

      Delete
  9. Hi there i love your blog it is lovely, i also love essie nail polish i have the lilacism nail polish by essie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much for your comment. :) I haven't tried lillacism yet, but I've been looking this nail polish for quite some time.

      Delete
  10. Predivan je lak, kao i fotografije ;)
    Imamo isti prstencic, V <3 :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Ja sam ovaj prstencic kupila u nekom setu od vise prstencica na bornpretty sajtu i stvarno mi je jedan od omiljenih posta. :)

      Delete
  11. thats a super pretty color
    Keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  12. prerasan je lak, kao i fotke :)
    i super ti stoji :)

    ReplyDelete
  13. Baš je divna i zanimljiva nijansa :) i tvoji nokti su lijepi i uredni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Jeste baš jako neobična nijansa, a to mu i daje posebnu čar. :)

      Delete
  14. Odlične su ti ove fotke. Chinchilly je jedan od onih lakova koji mnogo volim da vidim na tuđim noktima pa mi je drago da ga vidim i na tebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Meni deluje kao da bi skoro svima lepo i stajao. Bas sam mislila da na duzim noktima nece izgledati lepo, jer mi se obicno ovi neutralni vise dopadaju na kracim, medjutim skroz me je razuverio. :D

      Delete
  15. Anonymous2/2/15 23:58

    preprelijepe fotke, nokti,, a Chinchilly mi je već duže na wishlisti :D
    predivna nagrada,, prekrasno si ga predstavila i lijepa šalica :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :) Meni je par Essie lakova bilo na wl za proslu godinu i eto ova nagrada mi je bas ispunila zelju pred sam kraj godine. :D

      Delete
  16. Chinchilly je i meni preodlična nijansa, nisam ju kod drugih firmi vidjela koliko je specifična. Super fotke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. :) Da, definitivno je jedna od unikatnih nijansi na trzistu. :)

      Delete
  17. Nijansa je jako lepa, a fotografije su ti još lepše. :)

    ReplyDelete
  18. fora nijansa, baš ima boju kao činčila :D so cute
    a nokti su ti divni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Meni se isto jako dopada ova nijansa, bas je neobicna. :)

      Delete
  19. volim ovu boju premda nemam essie već nešto jako slično od catrice :D
    a fotke - fenomenalne <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. Ovakve nijanse divno izgledaju u bas svakoj prilici. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...