Saturday 1 November 2014

Sleek MakeUP - Garden of Eden Palette

Pre par dana sam, videvši kod Ane2cats video o narudžbini sa makeuplaza sajta, rešila da i sama konačno poručim neku od dugo željenih Sleek paleta. Ranije sam bila nepoverljiva kada je u pitanju online kupovina, posebno preko sajtova koji su samo za Srbiju. No, kada sam videla Anino pozitivno iskustvo, a i mogućnost da svoj paket platim tek po uručenju, rešila sam da pokušam. Odlučila sam se za Sleek Garden of Eden paletu, poručila je u utorak uveče, a u sredu mi je stigla potvrda da je pošiljka krenula. U četvrtak je već stigla, sigurno zapakovana i bez ikakvih oštećenja tako da sam veoma zadovoljna makeuplaza sajtom i ovom kupovinom. 

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette

Garden of Eden je paleta za koju sam se odlučila zbog dosta lepih, a ipak ne toliko tamnih tonova kao što je slučaj sa većinom ostalih Sleek paleta. Kao i druge, dolazi u crnom plastičnom pakovanju. Vrlo je lagana, pa je savršena za putovanja, jer lako staje u neseser. Sa unutrašnje strane ima ogledalo što je čini još praktičnijom. Takođe, dobićete i sunđerasti aplikator koji nije ništa posebno, ali može da posluži ako vam, kao meni, ponestane čistih četkica. Jedina mana što se tiče pakovanja jeste plastika koja se brzo prlja, posebno sa spoljašnje strane.

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette

Na kartonskoj kutijici u koju je paleta spakovana, nalaze se neki saveti kako se ove senke mogu kombinovati, kao i spisak sastojaka. Rekla bih da joj je, po tom pitanju, jedini minus što sadrži parabene (metil- i propilparaben).

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette

Paleta sadrži 12 senki (težine po 1,1 g) i u pitanju su pretežno braon, rozikasto-ljubičaste i zelenkaste nijanse različitih finiša. Većina senki je odlično pigmentisana, lepe su teksture, lako se blendaju, a i odabir nijansi je sjajan tako da možete kreirati lepe prelaze, ali i nešto upadljivije kombinacije. Nazivi nijansi su takođe veoma kreativni, a tako nešto je meni samo dodatan plus.

Na slikama ispod prikazani su swatch-evi prvog i drugog reda boja posebno i to slikani na prirodnom svetlu i sa blicem
Nijanse FloraAdam's Apple i Tree of Life su mat finiša, Forbidden i Entwined su mat uz dodatak zlatnih šljokica koje su posebno izražene kod Entwined. Ostale nijanse su ili dosta shimmeraste ili metalik, što možete videti i na slikama ispod. Pigmentacija je najslabija kod nijanse Adam's Apple, a slede je i Forbidden Entwined, dok su najbolje pigmentovane nijanse Flora Tree of Life, a zatim i Fauna. Na slikama nemam nikakvu bazu, tako da računajte da su boje još izraženije uz upotrebu baze. Takođe su, uz korišćenje baze, veoma postojane na očima, i to su im glavne prednosti.


Sleek MakeUP Garden of Eden Palette

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette
Sleek MakeUP Garden of Eden Palette
Prvi red: Gates of Eden, Eve's Kiss, Paradise on Earth, Python, Forbidden, Flora

Sleek MakeUP Garden of Eden Palette
Sleek MakeUP Garden of Eden Palette
Drugi red: Entwined, Adam's Apple, Fig, Evergreen, Fauna, Tree of Life

Sve u svemu, oduševljena sam ovom paletom. Već sam isprobala par look-ova, sjajno se pokazala i verujem da ću je najčešće koristiti, pre svega zbog odlične pigmentacije senki i njihove dugotrajnosti. Ukoliko budem u mogućnosti, nameravam sigurno da uzmem još neku Sleek paletu, jer za cenu od 1400 dinara dobijete odličnih 12 senki.

Da li ste probali neku Sleek paletu i kakvi su vaši utisci? Kako vam se dopada ova Garden of Eden?

26 comments:

  1. Nisam probala Sleek palete, sad sam poručila rumenilo i čekam da mi stigne :-) Ova je lijepa ali više mi se sviđaju nijanse u prvom redu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako su im i rumenila ovako dobra, moram ih isprobati. :D Da, prvi red su bas onako neutralne nijanse za svaciji ukus, mada se meni bas dopada i ovaj drugi red, jer do sada nisam nesto koristila zelene senke. :)

      Delete
  2. Rijetko nosim neke boje na očima, ali ukoliko ih nosim to su uglavnom ljubičaste ili zelene nijanse. Zadnje tri nijanse mi se najviše sviđaju, predivne su + Paradise on Earth. Nažalost još uvijek nisam probala ništa od Sleek-a i odavno želim nešto da naručim, ali nekako uvijek nađem nešto što mi je važnije u tom trenutku i Sleek zanemarim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, i meni se poslednje tri nijanse jako dopadaju, bas sam pre neki dan njih koristila. :) I ja sam isto stalno odlagala, najvise zbog online kupovine, ali sad cu definitivno naruciti jos neku paletu. Zaista vredi isprobati. :)

      Delete
  3. Svidja mi se! Ja vec mesecima imam Arabian nights i stvarno je savrsene pigmentacije i postojanosti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sledecu porucujem Arabian nights. :D Verujem da je odlicna kao i ova.

      Delete
  4. Jao, da znaš da sam je merkala, baš mi je nekako posebna! :) Rekla sam da mi ne treba "kao" ali mi je toliko lepa da moram opet da razmislim :) Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se nekako izdvaja u odnosu na ostale njihove, jer su druge ili pretamne ili pune drecavih boja, a ova je ovako bas po meri i za neku dnevnu varijantu, ali i za nesto ekstravagantnije. :)

      Delete
  5. Jako su lepe nijanse, pogotovo gornji red! :)
    Jedva čekam da naručim neku njihovu paletu, posebno kad pročitam ovako pozitivne utiske.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, gornji red je bas svima po meri. :) I mene su pozitivne recenzije "naterale" da kupim neku njihovu paletu i mislim da su pozitivni utisci opravdani. :D

      Delete
  6. Paleta izgleda bas primamljivo, posebno ove zlatkasto zelene nijanse :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ja nisam do sada koristila zelene senke, ali jako mi se dopada kako izgledaju recimo poslednje tri zajedno. :)

      Delete
  7. Jedna od ljepsih :) ima mozda mrvicu previse zelenih za moj ukus, ali ovaj gornji red to sve nadoknaduje :D sleek palete su stvarno dobra investicija :) probala sam jedino Arabian Nights do sada i super je, stvarno su pigmentirane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste divna. Ja sam je uzela zbog neutralnog prvog reda, ali i ovih zelenih nijansi, jer sam mislila da bi mi dobro stajale i nisam se prevarila. Arabian Nights mi je sledeca na listi. :)

      Delete
  8. Sleek sjenila i rumenila su mi najdraža i koristim skoro svaki dan :D .....imam 5 paleta i neznam koja mi je draža. Tvoju paletu još nemam ali nijanse su divne....zelene mi se baš sviđaju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakon ove palete, definitivno cu isprobati jos neku, a volela bih da probam i ta njihova rumenila. :)

      Delete
  9. Uh, predivna mi je :D Volim Sleek sjenila jer su jako pigmentarna i lijepo se blendaju, a i traju na kapcima :D Imam Storm i Arabian Nights, a sad planiram neku s malo više boja :D Garden of Eden mi je divna, no željela bih neku s plavim nijansama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam bas zadovoljna kvalitetom. Od celog lica mislim da su mi najmasniji deo kapci, pa mi zato senke krace opstaju na ocima, ali ove su se sasvim dobro pokazale zasad. :)

      Delete
  10. sleek sjenila su super a pigmentacija je odlična, trenutno imam samo au naturel paletu ali mi oči bježe na acid, privlače me šarena sjenila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acid i meni deluje zanimljivo, jer ima puno drecavih nijansi na jednom mestu. Ma zelim sve ove Sleek palete. :D

      Delete
  11. Imam jednu sleek paletu i prezadovoljna sam. Jeidno to sto me nervira kod nje jeste to sto se brzo prlja.. Inace je sve extra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bas je bezveze ta plastika. Meni je zao da je habam i prljam, pa je jos uvek drzim u onoj kartonskoj kutiji sto ide uz nju. :D

      Delete
  12. Jako volim Sleek kao brend, njihova rumenila i sjenila, pa i ruževe ali ova palete mi se nikako nije svidjela :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Steta, ali dobro, ukusi su razliciti. Meni se boje dopadaju i lepe su mi za kombinovanje, ali sigurno cu probati jos neku njihovu paletu. :)

      Delete
  13. Dobra recenzija. Gledam već neko vreme ove Sleek palete, ali su mi kombinacije nekako čudne..pa nikako da se odlučim da ih nabavim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Meni je ova paleta jako lepa. Jako se lepo kombinuju boje iz prvog reda za neku dnevnu varijantu ili ove iz donjeg za nesto smeliji look. Doduse, nedostaje par nijansi, recimo neka najsvetlija, kako bi bila savrsena, ali i ovako je ok i planiram jos neku da uzmem. :) Ako isprobas, javi utiske. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...