Thursday 30 October 2014

OPI Melon Of Troy

Proletos sam na sajmu kozmetike kupila svoj prvi OPI lak. U čuvenoj korpici u kojoj su svi lakovi po 500 dinara pronašla sam ovu nijansu pod nazivom Melon of Troy. Ovo nije tip lakova kakve obično koristim, prilično je sedefast, svetla nijansa, ali eto, rešila sam da probam nešto drugačije.
Ne mogu reći da me je oduševio i ispunio očekivanja, zbog čega sam i odlagala objavu recenzije. Prvi deo teksta napisan je u maju ove godine i tu možete pročitati prve utiske. Ovih dana sam mu dala još jednu šansu, pa pročitajte i na koji način sam ga ovaj put koristila i kakvo je moje konačno misljenje.

OPI Melon Of Troy

Melon of Troy je deo Greek Isles letnje kolekcije iz 2004 godine. Kao i svi OPI lakovi, sadrži 15 ml u karakterističnoj bočici sa lepom četkicom srednje debljine. Ne znam da li se primerci iz ove kolekcije mogu i dalje nabaviti u redovnoj prodaji.
U pitanju je jedna lepa koralna nijansa. U zavisnosti od osvetljenja može više vući na rozikastu ili narandžastu. U sebi ima jako sitne šljokice koje se slabo primećuju, ali daju čitavom laku nekakav frosty finiš.

OPI Melon Of Troy

Utisci nakon prve dve upotrebe, maj 2014.


OPI Melon Of Troy

Formula je ono što mi se kod ovog laka nikako ne dopada. Dva puta sam probala da ga mažem. Prvi put u dva deblja sloja preko Eveline Diamond Hard and Shiny Nails koji sam koristila kao bazu. Mazala sam ga uveče i primetila sam da se sporo suši, tako da se ujutru desilo neizbežno. Ostali su tragovi posteljine na gotovo svim noktima.
Već to me je iznerviralo, ali rešila sam da pokušam sledećeg dana ponovo. Nisam nanela bazu i mazala sam veoma tanke slojeve čekajući po par sati između kako bi se dobro osušili. Za neku pristojnu pokrivenost, kao što vidite na slikama, trebala su mi tri tanka sloja. Što se mene tiče probala bih još sa jednim, jer se ipak na slikama vidi da je i dalje malo providan, ali više nisam imala živaca da čekam da se osuši tako da sam odustala. Poslednji sloj sam namazala negde popodne i jutros sam opet primetila na nekim mestima poneku sitnu, gotovo neprimetnu brazdu. Još jedna stvar koja me je kod ovog laka razočarala jeste to što se bela linija na krajevima veoma brzo primećuje. Možda na ponekom noktu i na slikama to možete videti, iako su slikane neposredno nakon nanošenja. Drugi dan nakon nanošenja, još je primetnija i sumnjam da može izdržati na noktima duže od dva-tri dana, bar meni nije. Moram takođe da napomenem da nisam koristila nikakav nadlak.

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

OPI Melon Of Troy

Utisci nakon trećeg i četvrtog korišćenja, oktobar 2014.


Od ovog laka sam potpuno digla ruke još proletos, ali sam sada ipak rešila da mu pružim još koju šansu u nadi da će se pokazati bolje.
Najpre sam ga koristila u kreaciji Skittlette manikira (klik). Uz još dva laka pretežno frosty finiša ovaj se super uklopio i tim dizajnom, a i samim lakovima sam bila prilično zadovoljna.

Ovih dana sam rešila da ponovo isprobam nanošenje ovog laka na sve nokte i njegovu trajnost. Ovoga puta sam nanela dva sloja srednje debljine preko Eveline 8in1 koji sam koristila kao bazu. Posle drugog sloja rešila sam da sve pređem sa jednim debljim slojem Golden Rose Quick Dry Top Coat-a. Ovim sam ubrzala sporo sušenje samog laka i pokušala da mu produžim trajnost, s obzirom da mi se ovaj top coat odlično pokazao do sada. Vreme sušenja je zaista ovoga puta bilo bolje tako da nije došlo ni do kakvog oštećenja laka osim na samim vrhovima. Kao i prošlog puta, bela linija se pojavila već nakon jednog dana i mislim da tu ne pomaže nikakav top coat.

Rezime


Prednosti: zanimljiva boja i finiš, lep je za kombinovanje u različitim manikirima, odlična četkica, sam lak je savršene gustine
Nedostaci: sporo sušenje ukoliko se ne nanese brzosušeći top coat, slaba pokrivna moć (potrebna su bar tri tanja sloja, a i tada je linija nokta vidljiva), jako loša postojanost (izdrži na noktima bez većih oštećenja jedva 2-3 dana, mada se sa nadlakom to ipak može malo produžiti), cena
Komentar: mislim da lepše stoji na kraćim noktima i nanošenje brzosušećeg top coat-a je obavezno
Konačna ocena: 3-/5

Kada uzmem sve u obzir, ovo je vrlo zanimljiv primerak u mojoj kolekciji, ali ne volim ga preterano. S obzirom na cenu, očekivala sam mnogo više. Definitivno mislim da se kupovina ovog laka, pa i na sniženju kako sam ga ja nabavila, uopšte ne isplati s obzirom da ima dosta sličnih lakova koji su jeftiniji, a kvalitetniji.

Da li ste probale neki od lakova iz ove stare kolekcije? Jeste li ljubitelj frosty finiša ili ipak ne? 

6 comments:

  1. Odlična jesenja boja, no eto bezveze što nije savršen (textura i sušenje).. :/ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bezveze, ali moze da prodje za dan-dva nosenja ili u kombinaciji sa nekim drugim frosty lakom. :)

      Delete
  2. thats a beautiful peach color
    keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Jos bi bolji bio da je malo kvalitetnija formula, ali moze da prodje za povremenu upotrebu. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...