Monday 18 August 2014

OTP tag

Pre par meseci našom blogosferom je kružio OTP tag (One True Pairing). Tag je kreirala Neira sa bloga Delirium Lifestyle i njen post možete pogledati ovde. Ideja mi se veoma svidela pa sam rešila da i sama napravim listu omiljenih parova iz filmova i serija. Ovaj post je bio gotov još u maju i ne znam iz kog razloga je ostao da čami među neobjavljenima. Dosta toga volim i pratim tako da je prosto bilo teško izdvojiti samo 10 parova, ali sam ipak nekako uspela i počeću svoju listu od kraja.

10. Bridžit Džouns i Mark Darsi

Pročitala sam knjige, odgledala oba filma i uvek sam podjednako navijala da Bridžit završi sa Darsijem. Ona je luckasta, brbljiva, pomalo trapava i večito u problemu sa kilogramima i momcima. On je ozbiljam, odmeren, ćutljiv i pomalo uštogljen advokat. Zajedno čine idealan par iako su naizgled potpuno različiti. Uz to lik Darsija tumači sjajni Kolin Fert koji je jedan od mojih omiljenih glumaca. Prema tome, sasvim dovoljno je razloga da se ovaj par nađe na 10. mestu moje liste.


9. Gil i Adriana iz filma "Ponoć u Parizu" (Midnight in Paris)

Ovo možda nije par koga biste se setili iz prve, ali s obzirom da je "Ponoć u Parizu" jedan od mojih omiljenih filmova nisam mogla da ga izostavim. Gil je holivudski scenarista koji pokušava da postane nešto više od toga i da konačno objavi svoj roman. Opčinjen Parizom, svake večeri odlazi u šetnju ulicama grada svetlosti. I svake noći u ponoć dešava se čarolija koja ga odvodi u, po njegovom mišljenju, zlatno doba Pariza, dvadesete godine prošlog veka. Osim upoznavanja sa genijalnim umetnicima, Gil u prošlosti pronalazi svoju ljubav, muzu brojnim umetnicima, prelepu Francuskinju Adrianu. Iako ta ljubav neće opstati, i dalje mi je ovaj par podjednako drag i navijala sam za njih do samog kraja filma.


8. Ana i Vilijam iz filma "Noting Hil" (Notting Hill)
    Lusi i Džordž iz filma "Dve nedelje za zaljubljivanje" (Two Weeks Notice)

Između ova dva filma nisam mogla da se odlučim, a s obzirom da su žanrovski potpuno isti, svrstala sam ih na jednom mesto. Ovo su ujedno jedne od mojih omiljenih ljubavnih komedija koje sam već dosta puta odgledala i uvek ih iznova gledam kada ih uhvatim na televiziji. Zapravo su i radnje i sam odnos između parova veoma slični. U prvom je Ana bogatašica, poznata glumica, a Vilijam dečko iz susedstva, dok su u drugom uloge zamenjene. Lik kojeg tumači Hju Grant u "Dve nedelje za zaljubljivanje" je bogataš, vlasnik brojnih kompanija koji živi u sopstvenom hotelu, a Lusi je advokatica koja se bori za ono ušta veruje i ne odstupa od svojih principa. Iako su možda malo patetični i sladunjavi za nečiji ukus, volim kako se ovi filmovi završavaju i kako oba para na kraju opstanu uprkos materijalnim i karakternim razilkama.


7. Bler i Čak iz serije "Tračara" (Gossip Girl)

Mislim da ovom paru ne treba neki poseban opis, s obzirom da je veoma omiljen kod gledalaca. Serija je puna spletki i zavrzlama i do kraja su svi glavni junaci izmenjali partnere, ali verujem da su svi navijali da Bler i Čak budu zajedno, jer jednostavno jesu kao stvoreni jedno za drugo. Već neko vreme nameravam da odgledam poslednje tri sezone samo zbog ovog para.


6. Džon i Ališa iz filma "Blistavi um" (A Beautiful Mind)

Ovo je film koji apsolutno obožavam. Iako tematika nije preterano romantična, ovaj par mi uvek pada na pamet kao jedan od parova sa najsnažnijom ljubavnom pričom od svih filmova koje sam odgledala. Njihova ljubav je prava i opstaje uprkos teškoćama. Džon Neš, briljantni matematičar, Nobelovac, večito je u nekom svom svetu brojki i fantazija. Za njega su predavanja i sve obaveze van onih istraživačkih, potpuno gubljenje vremena. Jednostavno, deluje gotovo nemoguće da osoba poput njega može da voli sa tolikom privrženošću. Njegova ljubav prema Ališi je ono što će ga održati, što će mu pomoći više od svih lekova i terapija. Njihovo upoznavanje, način na koju ju je on osvojio na balu, prosidba, njena sreća kad ga ponovo ugleda kako predaje i njegov govor na dodeli Nobelove nagrade, za mene su jedne od najromantičnijih u čitavoj kinematografiji.


5. Amita i Čarli iz serije "Brojevi" (Numb3rs)

Jedna od mojih omiljenih serija i jedan od omiljenih parova iz serija. Čarli je briljantan matematičar, dok su Amitina specijalnost više kombinatorika, informatika i astrofizika. Za mene su njih dvoje savršen nerd par, imaju zajednička interesovanja, potpuno se razumeju čak i kada pričaju u matematičkim šiframa, sasvim su privrženi jedno drugom tokom svih sezona. Jednostavno, veza kakvu svaki nerd samo priželjkuje.


4. Temperans i But iz serije "Kosti" (Bones)

Nasuprot prethodnom paru gde su oboje štreberi, doktori nauka, ovde je Bones sveznalica, dok je But neustrašivi FBI agent. Iako na prvi pogled potpune suprotnosi koje se ne mogu složiti ni oko čega, ispostaviće se da zajedno čine savršen tim, i poslovno i privatno. Obožavala sam ovu seriju jedno vreme, i jedva čekala da vidim kako će se sve završiti za ovo dvoje junaka. Četvrta, peta i šesta sezona su po tom pitanju bile ključne. Iako su mi već pomalo dosadili posle 9 sezona, i dalje su mi junaci veoma dragi tako da sve redovno pratim.


3. Rori i Logan iz serije "Gilmorove" (Gilmore Girls)

Rori i Logan su definitivno na vrhu ove liste, u top 3. Ovu seriju sam pratila presvega zbog zanimljive radnje i komičnih scena majke i ćerke i nikako mi se nije sviđao Rorin izbor momaka sve do 4. sezone. Onda na scenu stupa Logan, pomalo detinjast i uobraženi bogataš. Iako se na početku navodno ne podnose između njih se na kraju razvija jedna od najlepših ljubavnih priča u ovoj seriji. Pojedinačno prilično različiti, a zajedno opet tako skladni. Jednostavno divan par. Do samog kraja sam iščekivala happy end za njih dvoje i jako se razočarala što su se na kraju razišli. Mada, verujem da ako bi bilo nekog nastavka posle 7 godina, njih dvoje bi ponovo bili zajedno, jer su jednostavno savršeni.


2. Fibi i Kol iz serije "Čari" (Charmed)

U ovoj seriji je bilo toliko parova da ne mogu sve ni da ih pobrojim. Međutim, ubedljivo najbolji su mi bili Fibi i Kol. Ona je dobra veštica, on jedan od najozloglašenijih demona. Iako na zadatku da je ubije, zaljubljuje se u nju i njegova ljudska strana preovladava. Ona mu veruje i pokušava da ga preobrati, međutim njegova zla strana ipak preovladava i pobeđuje. Isto kao i sa prethodnim parom, ne mogu da "prežalim" što njih dvoje nisu ostali zajedno.


1. Selin i Džesi iz filmova "Pre svitanja" (Before Sunrise) i "Pre zalaska sunca" (Before Sunset)

Za kraj sam jednostavno morala ostaviti njih, Selin i Džesija. Ona je Francuskinja, on Amerikanac, sreću se u vozu i odlučuju da, pre nastavka putovanja, provedu jedan dan zajedno u Beču. Dan provode šetajući i razgovarajući o najraznovrsnijim temama da bi, do izlaska sunca, shvatili da su se zaljubili. Iako obično nikada ne plačem uz filmove, njihov rastanak me je za malo naveo na to. Posle deset godina se sreću ponovo u Parizu i shvataju koliko su njihova osećanja zapravo bila jaka, jer nijedno nije moglo da nastavi svoj život kao da se ništa nije desilo. Njihova čvrsta ljubav jeste jednostavno nešto što svako sebi priželjkuje.

Nešto detaljnije o ovom serijalu filmova, ukoliko ih niste već pogledali, možete naći u ovom postu.

*sve fotografije u ovom postu su preuzete sa interneta

Nisam bila tagovana, tako da neću ni ja nikog tagovati, ali se nadam da će uraditi svi kojima se tag svideo, a imaju slobodnog vremena.
Koji su vaši omiljeni parovi iz serija/filmova? :)

8 comments:

  1. Jao imam listu parova vec mjesecima, ali nikako da ih natipkam XD i zajednicki su nam samo Celine i Jesse, al obozavam Marion i Matta Czhucrya <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja sam ovo sve i napisala ranije, nego nikako da objavim. :D Celine i Jesse su meni divni, bar u prva dva dela, treci me nije odusevio. Matta i ja obozavam. :)

      Delete
  2. Chuck i Blair su većini na listi bili haha :D Volim Midnight in Paris :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, definitivno su kod svakog Chuck i Blair. :D
      Midnight in Paris je meni omiljeni film. Svaki put kad imam vremena, a ne znam sta bih gledala pustim njega. :D

      Delete
  3. Ovaj film Midnight In Paris sam negde zapisala na listu ,,pogledati'' još pre nego što je film izašao međutim zaboravila sam na njega. Sad si me podsetila, moraću što pre! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pogledaj definitivno. Ja sam ga gledala mnogo puta i svaki put me iznova odusevi. A dobio je i Oskara.
      Verujem da ce ti se dopasti, a ako jos volis i Pariz onda ce te oduseviti. :)
      Ja sam sada tako stavila na listu novi film Vudija Alena "Magic in the Moonlight" (izgleda obecavajuce i slicno "Midnight in Paris"), ali ovde kod mene nikako da dodje u bioskop. Nadam se da necu zaboraviti na njega dok najzad stigne. :D

      Delete
  4. Selin i Džesija obožavam, to mi je nekako uvijek bio najdraži par iz filmova jer su tako drugačiji i posebni i njihovas priča mi je savršena, iako se ni meni nije baš svidio treći dio.
    I Midnight in Paris bih mogla gledati jednom dnevno koliko je divan i koliko obožavam Marion Cotillard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U potpunosti se slazem sa svime sto si napisala. :) S tim sto nisam preterani fan Marion inace (i mnogo mi je bolja njena uloga u La môme), ali u ovom filmu lik Adriane jeste upecatljiv. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...