Thursday 24 July 2014

Deina 25 + Essence Million Dollar Baby

Pre izvesnog vremena, u parfimeriji koju redovno obilazim u potrazi za novitetima, naišla sam na Deina lakove. Do tada su mi ovi lakovi bili potpuno nepoznati, ali sam rešila da im pružim šansu i kupila sam dve nijanse. U ovom postu ću vam predstaviti jednu od njih, Deina 25.

Deina je turski brend. Lakovi dolaze u bočicama od 13 ml, četkica im je nešto tanja i najsličnija je onoj kod China Glaze i Flormar lakova. Cena varira, u zavisnosti od parfimerije do parfimerije, mada najčešće iznosi oko 90-100 dinara, koliko sam primetila.

Deina 25 je divna pastelna nijansa plave. Boja me je zaista oduševila, jer do sada nisam probala sličan lak. Veoma je svetla, ali i prilično upadljiva, tako da prosto privlači poglede. Što se same formule tiče i to mi se dopalo kod ovog laka, jer nije ni previše redak, a ni gust. Nanosi se bez većih poteškoća, ali su za izjednačenu boju i potpuno prekrivanje ipak potrebna dva sloja srednje debljine. Ima sjajnu završnicu i ja na slikama nisam nanosila top coat. Suši se prosečnom brzinom, a i trajnost mu je standardna, oko 3 dana koliko najčešće i držim isti manikir na noktima.





Kako bih malo začinila ovaj manikir, rešila sam da mu dodam i Essence Million Dollar Baby toper, koji sam tek bila kupila. Odlučila sam se da ga za početak nanesem samo na dva nokta, a kada sam videla kakva mu je struktura nisam ni imala želje da ga nanesem na preostale nokte. Iako deluje da šljokica ima puno u bočici, zapravo ih je veoma teško uhvatiti na četkicu i zatim preneti na nokat. Osnova ovog topera je takođe nekako pomalo želatinozna, što posebno dolazi do izražaja kada se nanese u debljem sloju. Ovo je gotovo nemoguće izbeći, jer bilo da se šljokice nanose više puta tapkanjem ili mazanjem dva tanja sloja, završni rezultat je isti - debeo i želatinozan sloj. Ne znam koliko se to može primetiti na slikama, ali nakon nanošenja se u tom sloju javljaju i sitni mehurići, što mi se uopšte ne dopada. Povrh svega, jako, jako sporo se suši (čak i drugi dan jačim pritiskanjem bi ostajali vidljivi tragovi) i čitav nokat ima nekakav debeo, gelirani izgled. Sve u svemu, ovaj toper mi je potpuni promašaj i odavno se više nisam razočarala u neki proizvod za nokte.



Da li delite moje oduševljenje ovom pastelno plavom nijansom? Jeste li probale Deina lakove? Kakvo je vaše iskustvo sa Essence toperima?

4 comments:

  1. I ja sam se skoro upoznala sa tim lakovima.Kupila sam rozi u lokalnoj parfimeriji u Pančevu za 75 dinara! :) Samo nikako da stignem da odradim post o njemu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to je bas super cena. Ja sam ovaj platila 79 dinara cini mi se, a u to vreme je u Kristabellu bio po ceni od 80, ali posle par meseci su tamo podigli cenu tako da je poslednji put kad sam svracala kostao 90 dinara. A u jednoj lokalnoj parfimeriji prodaju i po 140 dinara sto mislim da je bezobrazluk skoro duplo povecati cenu.

      Delete
  2. Bas je lepa boja, a i nokti su ti prelepi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...