Sunday 27 April 2014

New in April + sajam kozmetike

Stigli smo do još jednog New in posta iako još uvek nije kraj aprila. Međutim, kako je sajam kozmetike za mene prošao, sigurna sam da su ovo svi noviteti i da u narednom periodu neću kupovati ništa od dekorativne kozmetike.
Na slici ispod možete videti sve proizvode na broju koje sam kupila ovog meseca. Prvi red su proizvodi kupljeni na sajmu, dok sam drugi red lakova kupila ranije ovog meseca. Do sada u ovakve postove nisam uvršćavala preparativu, šampone i slične proizvode, ali ovog puta sam napravila izuzetak pošto su kupljeni na sajmu. No, da krenemo redom.



Gledajući po internetu podatke o novim kolekcijama China Glaze lakova, već sam unapred znala koje ću kupiti na sajmu. S leva na desno na slici se nalaze At Vase Value i Lotus Begin iz City Fluorish kolekcije i Stoked to be Soaked iz Off Shore kolekcije. Cena je standardna za China Glaze lakove, 387 dinara. Oduševljena sam ovim letnjim bojama i jedva čekam da ih isprobam.

China Glaze Summer 2014

Jedna od stvari zbog kojih sam jedva čekala sajam jeste mogućnost da konačno upotpunim svoju kolekciju lakova sa nekim OPI primerkom. Preturala sam po čuvenoj korpici i naletela na par zanimljivih, ali me je ipak najviše privukao Melon of Troy koji možete videti na slici ispod. Svi lakovi u korpici su na sniženju i koštaju 500 dinara. Takođe jedva čekam da ga isprobam, jer do sada nemam puno lakova sa ovoliko sedefa i nekim perlastim finišom.

OPI Melon of Troy

Malena lakovi su se sredinom meseca pojavili u Lilly drogerijama i ja sam rešila da ih isprobam. Ovo je makedonska marka lakova za koje stoji da se proizvode u Francuskoj. Bočica sadrži 12 ml. Prvobitno sam kupila prva tri s leva na slici ispod, u Lilly-ju, po ceni od 129 dinara. Do sada sam probala jedino drugi s leva, koji zaista neobično izgleda na noktima. Nosila sam ga punih pet dana i za to vreme bila su vidljiva samo minimalna oštećenja, u vidu linije na vrhovima, tako da sam prezadovoljna kvalitetom koji sam dobila za male pare. Nadam se da se ni ostali lakovi ovog brenda ne razlikuju što se trajnosti tiče.
Poslednji Malena lak na slici sam kupila na sajmu po ceni od 100 dinara.
Na slici ispod nalaze se, s leva na desno, nijanse 7, 11, 33 i 49.

Malena lakovi

U parfimeriji koja se pre par meseci otvorila u mom gradu sam zapazila Deina lakove i to po vrlo povoljnoj ceni od 77 dinara. Zbog toga sam rešila da ih isprobam. Prvobitno sam kupila drugi lak s desna na donjoj slici, Deina 70, i Deina 77 nijansu. Međutim ovaj drugi mi se nekako razbio, pa nisam imala priliku ni da ga probam. Na sajmu sam takođe naišla na par mesta na ove lakove. Prvi lak s leva na slici ispod, nijansa 25, je tako kupljen na sajmu, na jednom štandu gde su svi Deina lakovi bili po 80 dinara, što je, ako se ne varam, ista cena kao i u Kristabell-u. Na par mesta sam videla i da su skuplji što mislim da je neopravdano podići cenu za 20 pa i do 60 dinara (koliko je u nekim parfimerijama) više od ove standardne.
Ukratko, u pitanju su lakovi turske proizvodnje, ukoliko se niste susretali sa njima, i meni se ovaj prvi super pokazao, a i boja na noktima je veoma zanimljiva.

Deina

Poslednje što se tiče lakova jeste mešavina ostalih marki koje sam kupila ovog meseca. Prva dva na slici sam kupila u želji da nađem nešto slično onom Deina laku koji sam slomila. U pitanju su Gabrini 335 kuplje po ceni od 70 dinara i Don Juan LK214 kupljen za 118 dinara. Takođe sam, u toj najjeftinijoj parfimeriji u kojoj sam počela da se snabdevam lakovima, kupila i ovaj Aura 56 Purple Dream po ceni od 101 dinar, kao što sam već spominjala u prethodnim New in postovima da sam tu pronašla suludo jeftine Aura lakove.

Poslednji lak na slici sam kupila na sajmu i to sasvim slučajno. Naišla sam na štand sa Desir lakovima koji su mi zvučali poznato, pa sam se setila da sam pre nekih 5-6 godina imala tri njihova laka u nekim minijaturnim bočicama. U pitanju je grčka marka koje je nekada bilo u parfimerijama, a ja je bar više ne nalazim. Tako sam kupila ovaj lak čisto da probam, jer je cena bila zaista smešna za bočicu od 10 ml - samo 50 dinara. Lak u sebi ima divne šljokice, a ono što me je najviše oduševilo i začudilo je da u bočici ima i kuglicu, s obzirom da sam na nju nailazila samo kod skupljih brendova.

Nail Polish

Za sam kraj nail art stvarčica, tu su ovi koturovi za pečatiranje koje sam zaboravila da uslikam na grupnoj fotografiji. Kupila sam ih kod Kineza po ceni od 100 dinara i zaista se nisam nadala da će nešto specijalno biti bolji od standardnog pečatiranja koje mi nikada nije u potpunosti uspelu. Međutim, prijatno su me iznenadili i možete pogledati kako prvi kotur izgleda sa druge strane, kao i kako mi je prvo pečatiranje ispalo u ovom MM postu. Dosta devojaka me je pitalo gde bi mogli da se kupe ovi koturovi osim kod Kineza, i evo da odgovorim, pošto sam ih pronašla na sajmu. Ima ih u Alexandar Cosmetics-u, s tim što je umesto plastične gornje strane kod njih metalna, ali guma i princip je isti. Čak sam našla koturove sa potpuno istim šarama kao na ovim mojim. Cena je nesto oko 400 dinara.

Nisam posebno slikala, ali na prvoj fotografiji možete videti i neke sitnice koje sam usput kupila u Alexandru - kotur sa noktima i štapić za zanoktice. Kotur mi je bio potreban, jer su mi ponestali tokom sređivanja kolekcije mojih lakova koje je otpočelo pre nekih mesec dana. Svi lakovi su dobili novo mesto, jednu čitavu policu specijalno napravljenu za njih. Zbog toga sam počela da radim i tu "katalogizaciju" sa koturovima.


Alexandar Cosmetics je na sajmu imao najveći prostor od svih izlagača, i tamo sam najviše i pazarila. Tako sam rešila i da isprobam Macadamia preparate za kosu koji su toliko hvaljeni među blogerkama. Za početak sam kupila set koji se sastovi od ulja, revitalizirajuće maske i šampona, da bih isprobala kako će mi se ovi preparati pokazati. Imam prilično oštećene krajeve, tako da verujem da će trebati vremena dok se stanje ne popravi. Ovaj set sam platila 414 dinara.

Macadamia

Otkad u Dm i Lilly drogerijama ne uspevam da pronađem Rosal balzame koje sam ranije koristila, u potrazi sam za nekim dobrim balzamom, jer mi se većina drugih nije baš pokazala. Na sajmu sam slučajno naletela na ovaj balzam za usne od Esense, pa rešila da probam i sa njim. Uz njega sam dobila na poklon ovo pakovanje maramica, koje je uvek zgodno imati u kući, i to me je obradovalo s obzirom da je testera i promotivnih pakovanja bilo jako malo na sajmu ili ih bar ja nisam pronašla za proizvode koji su me interesovali. Balzam sam platila nešto oko 160 dinara i za sada mi se sviđa što je baš u ovakvom pakovanju pa ne moram da razmišljam da li će se otopiti, da li će se vrh polomiti i sl.


Na sajmu sam za 100 dinara kupila i sapun od kozjeg mleka sa dodatkom nevena i baš jedva čeka da ga isprobam i vidim kako deluje na kožu. Negde blizu ulaza sam naišla i na štand sa ovim Yin-Yang bilnim uljem koje služi za pročišćavanje sinusa i disajnih organa. Kako muku mučim sa sinusima, slivanjem sekreta iz nosa u grlo i povremenim alergijskim kijavicama, jednom rečju priličan problem sa disajnim putevima, rešila sam da probam i sa ovim, pa da vidim koliko će pomoći. Ova manja bočica je koštala 1000 dinara, a bilo je i većih pakovanja.


Nemam slika sajma, jer nisam nosila fotoaparat i prvenstveno sam se fokusirala na razgledanje proizvoda. Izbor jeste veliki i može se pronaći za svakoga ponešto. Bitno je samo da obujete nešto udobno i da se naoružate strpljenjem, pošto su oko štandova sa najtraženijim proizvodima ogromne gužve bile već u jutarnjim časovima.

Da li ste i vi posetile sajam? Kakvi su utisci? Kako je izgledala vaša sajamska kupovina? :)

9 comments:

  1. Lotus Begin ljubimče moje <3 Obožavam ga :) Ja na sajmu nisam bila, jer znam da bih sav novac potrošila na China Glaze, a to mogu i ovako, bez da plaćam ulaznicu po ceni jednog CG laka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste divan Lotus. Trenutno na noktima imam Lotus Begin i At Vase Value i iako mi se prvo vise svideo ovaj ljubicasti, sto ih vise gledam oba su mi sve divnija. :D
      Razumem te potpuno sto se tice sajma. I ja sam vecinu sajamske kupovine obavila u Alexandar Cosmetics-u i da nisam imala u planu jos par stvari da kupim i pogledam, ne bi mi se ni isplatilo da idem na sajam. :)

      Delete
  2. na kraju je nešto iskrslo i nisam stigla otići na sajam.
    nisam puno toga propustila, ne kajem se svakako.
    vidim da si se lepo ponovila :)) preslatki su mi CG lakići :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam odusevljena ovim CG lakovima, sad bih kupila i ostale nijanse iz ove dve nove kolekcije. :)
      Sto se tice sajma, moj utisak je nekako da vredi otici zbog OPI i jos nekih marki koje je teze naci u parfimerijama, eventualno zbog nekih popusta, mada s obzirom da dosta izlagaca nije ni imalo specijane sajamske cene i da se mogu naci u prodavnicama, i ne propustas mnogo sto nisi bila. :)

      Delete
  3. ajme koliko krasnih lakića *.*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ovog puta sam stvarno preterala. Imam neisprobanih lakova za dva naredna meseca. :D

      Delete
  4. A jaooo Stoked to be Soaked mi je sad stavljen na listu. Fantastican! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se jako svidja zato i planiram da radim prvo njegovu recenziju, jer je nepravedno zapostavljen u odnosu na lakove iz CIty Flourish kolekcije. :)

      Delete
  5. Nisam bila, sva sreća. Ja sam osoba koja krene po jednu stvar a završi sa 10 proizvoda u kesi :D . Macadamia ulje i maska za kosu su najbolji proizvodi za moju oštećenu i suvu kosu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...