Friday 10 January 2014

Gabrini Multivitamin #381 (sand effect)

Sand lakovi, ili hrapavci kako ih ja zovem, jesu jedan od trendova koji me je prethodne godine baš oduševio. Do sada sam imala samo dva hrapavca, jedan Golden Rose iz Holiday kolekcije i jedan Essence. No, moja kolekcija se nedavno proširila za još jedan lak koji sam dobila na poklon od mame i za koji nisam ni znala da je hrapavac dok se nije osušio. 


U pitanju je Gabrini Multivitamin 381. Kao i svi Gabrini lakovi, i ovaj se nalazi u bočici koja sadrži 13 ml laka. Cena mu je od 80 do 100 dinara, zavisno od prodavnice. Ja ih uglavnom kupujem kod Kineza, jer me uvek oduševi neka nova nijansa, s obzirom da zaista imaju široku paletu boja.



Što se tiče ovog laka, u bočici izgleda kao crveni šljokičasti lak, međutim kada se nanese na nokat i osuši postaje pravi hrapavac. Ja sam ga nanela u dva sloja, bez nadlaka, i opet na slikama možete primetiti da se malo providi. Treći sloj nisam želela da nanosim, jer praktikujem dva sloja, zbog toga što kada nanesem tri većinu lakova upropastim, jer ne mogu da čekam da se osuše do kraja. Da bi boja bila intenzivnija možda se može koristiti crveni lak kao podloga, ali to još nisam probala. 
Sve fotografije napravljene su na direktnom prirodnom svetlu i na njima imam dva sloja laka bez baze i nadlaka.

Boja ovog laka na noktima je nešto drugačija od onog u bočici i više vuče na neku toplu koralnu nijansu. Sadrži šljokice koje se mogu primetiti i na slikama i one su plavkasto-zelene boje, što me je prilično podsetilo na Essence Here's my number, koji ima sličnu strukturu. I hrapavi efekat je nešto blaži nego kod GR lakova i više podseća na Essence varijatnu.


Meni se boja prilično sviđa, prava je praznično-novogodišnja, a čini mi se da mi lepo pristaje uz boju kože. Hrapavce i inače volim. Možda je jedino mogao biti malo izraženiji ovaj efekat, ali s obzirom da liči na Essence-ov sigurna sam da ću ga koristiti i u kombinaciji sa tim lakom. Brzo se suši, dugo traje (već treći dan mi je na noktima i nije se iskrzao), a i cena je odlična za ovakav lak.
Ako volite ovu boju i blagi hrapav efekat, sigurna sam da će vam se ovaj lak svideti kao i meni.


Ukoliko znate za još neki Gabrini hrapavac, javite mi koji je broj, pošto sam posle ovog laka krenula u potragu za još nekim Gabrinijevim sa ovim efektom.

Da li volite hrapavce i jeste li probale ovaj?

8 comments:

  1. Sad sam se ismejala slatko, jer ja imam jedan Gabrinijev star dve godine, a poslednji put sam ga namaza tada i nije mi se svidelo jer je upijao nadlak, i sad se ispostavi da je on sand xD Idem da skočim sa terase. Ovaj je jako lep.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Pa eto, ni ja nisam znala da je ovaj sand, dok se nije osusio, mada mu sand efekat stvarno nije toliko izrazen kao sto zna biti kod nekih drugih marki. :)

      Delete
  2. Anonymous10/1/14 14:25

    Obožavam hrapavce kako ih ti zoveš i baš sam danas i ja pisala o jednom! Ja ih zovem sendići i samo njih malte ne i kupujem - fenomenalni su! Prešla sam na OPI, ali se Garbrinija sećam, samo ga nisam videla jako dugo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim ove hrapavce. Videla sam tvoju OPI kolekciju, predivna je. Ja jos uvek nisam probala nijedan njihov lak. Ne mogu nigde da ih nadjem, pretpostavljam da se samo mogu poruciti preko neta.

      Delete
  3. jako mi se sviđa i nisam uoopšte znala da i Gabrini ima grbavce :D
    posebno ove šarene šljoke što ima, super je! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, i ja sam se zacudila da je ovaj hrapav, mislila sam da je u pitanju obican lak sa sljokicama. Bezveze sto nisu to naznacili ili napravili posebnu kolekciju. :)

      Delete
  4. Anonymous12/1/14 21:54

    Bas cudno da je hrapavac, ja imam br 386 i on je obican sljokavi, samo tamnija crveno-bordo :) mozda je tvoj slucajno ohrapaveo :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da nema veze ni to sto su slicni, mada i mene isto kopka imaju li jos "skrivenih" hrapavaca. :D Bas sam gledala u prodavnici pre neki dan, i ovaj 381 bas ima ostre sljokice i nekako providniju bazu, a tu neki crvenkasti oko njega imaju sljokice, ali mekse i u manjem broju, a baza je gusca i punije boje. Videla sam neke Elegant slicne strukture kao ovaj 381, mozda su i oni hrapavi, nisam ih probala. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...