Sunday 6 October 2013

My weekly favorites (Sep 30- Oct 6)

Ova nedelja mi je jako brzo prošla, a da se gotovo ništa nije desilo. Veći deo sam bila bolesna, i još uvek sam, tako da uživam u kući uz čajeve, muziku i kvantnu elektroniku.

Knjiga

Danas mi je mama kupila Novakovu knjigu koja se pojavila i na kioscima, tako da je to nešto što sada pokušavam da čitam uz sve ove fakultetske udžbenike. Inače sam veliki ljubitelj tenisa, pa me baš zanima sadržaj ove knjige i kako je ishrana uticala na Novakovu karijeru.
Pored toga, jedino što čitam je stručna literatura, i tako će najverovatnije biti do daljnjeg. Inače nisam tip ljudi koji vole da uče u tišini, već je za mene idealno vežbati zadatke uz muziku ili učiti izvođenja uz prenose teniskih mečeva. To sam imala priliku da radim ove nedelje, a s obzirom da od sutra počinje teniski turnir u Šangaju, verujem da će se ovaj period produžiti. :D



Muzika

Slučajno sam ponovo došla do pesme "Those were the days" koju sam, obuđena sam, više puta već čula ranije. Jako mi se dopada melodija i tekst, tako da je to nešto što trenutno najviše slušam.


Film

Iako sam dosta vremena provela kod kuće nisam baš nešto gledala filmove ove nedelje, pa ću večeras verovatno ponovo odgledati film "Ljubav u Barseloni" koji se prikazuje na televiziji. Ovaj film sam već gledala par puta, nije mi među najomiljenijima, ali ga volim jer je radnja smeštena u predivnoj Barseloni. Međutim, i dalje sam mišljenja da je "Ponoć u Parizu" mnogo bolje ostvarenje Vudija Alena nego gorepomenuti film.


Detalji

Može li se čaj nazvati nekim lifystile detaljem? Ako da, onda mi je svakako čaj najbolji prijatelj ove nedelje. Uopšte, obožavam čajeve i ne pijem ih samo kad sam bolesna, ali sada imam svakako razlog više.


Ako treba izabrati neki "pravi" modni detalj, onda su to udobne zimske patofne. Zima još nije stigla, ali sam ja svoj par već izvadila. :D


Fotografija 

DeviantART je sajt na kojem možete pronaći predivne fotografije i svakodnevno mi služi kao inspiracija. Ovo je fotografija na koju sam još ranije naišla, ali zaista je predivna pa moram da je podelim i sa vama.
Na fotografiji je Karlov most u Pragu.


Šta je vama obeležilo ovu nedelju? :)

2 comments:

  1. bas je lep post! Nadam se da cesuskoro ozdraviti, i ispolagati sve što treba! :)
    Ja mogu da učim smao ako je tišina, nema šanse ni muva da leti. :D Mene zanima koji čaj preporučujes koji ti je onako naj naj?
    :)))9

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Ispiti su kod nas odavno zavrseni, ovo su novi predmeti za ovaj semestar. :)
      Za ucenje, znam, pomalo je cudno. Doduse ni ja ne mogu u buci da ucim nesto sto se uci napamet, ali nama je vecina predmeta samo vezbanje zadataka, tako da tu muzika super dodje.
      Caj, uh, mogu da pijem bilo koji samo da je topao. Ali najvise volim od brusnice i jabuke sa cimetom. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...