Sunday 20 October 2013

Matching Manicures - Paris in my dream (Polka dots)

Ovoga puta tema su bile tufnice. Kako nisam imala dovoljno živaca da isprobavam tačkanje sa raznim stvarčicama po kući (jer pravu tačkalicu nemam), odlučila sam se za jednostavniju varijantu. Pre neki dan kod Kineza sam kupila samolepljive stikere i to baš sa tačkicama, tako da sam, kada je izglasana tema za ovu nedelju, odmah znala šta ću koristiti.
Kako su tačkice bile teget, srebrne i pink odlučila sam se za plavi i roze lak. Već znate, iz prošlonedeljnog MM posta, da nisam ljubitelj roze (pravo je čudo da dve nedelje zaredom koristim ovaj lak), tako da sam se potpuno prirodno odlučila da plava boja bude dominanta u ovom manikiru. Roze je došla samo na jedan nokat, na koji sam nalepila i stiker. Mislila sam da dodam malo ovih tačkica sa stikera i na ostale nokte, ali sam se na kraju sva izlepila, i nisam imala ni živaca ni vremena za dalja eksperimentisanja. Opet, ovakva jednostavna varijanta, s obzirom na vesele boje, mi se učinila sasvim dovoljno i prilično efektno, tako da je ostalo na ovome.






Sad malo objašnjenje zašto post nosi ovakav naslov i čemu toliko slika sa minijaturnom Ajfelovom kulom. Kao što ste već imali priliku da pročitate u mojim prvim postovima, obožavam Pariz. Mislim da ne postoji lepši grad na svetu i na sam pomen njegovog imena moje lice se ozari i počinje maštarenje i nostalgično uzdisanje: "Ah, taj Pariz".  Da, svi "simtomi" zaljubljenosti. :D
Elem, pre neko veče sam sanjala da šetam Parizom i ulazim u jednu pâtisserie, onako bebi roze-plavu, sve sa stolicama ispred i poslasticama koje mame iz izloga. Kupujem kutiju macarons poslastica (plavih i roze), krećem dalje u šetnju i tako stižem do avenije Champs Élysées. Poslastičarnica je bila nalik ovoj:


A ja sam se probudila sa mirisom Pariza i ukusom onih roze i plavih poslastica. Kada sam odabrala boje za ovaj manikir odmah sam se setila prodavnice i predivnih macarons iz sna. Pariz je zaista raznobojan, ali ja ga vidim kao nežno plavog uz dodatak ove bebi roze koja savršeno oslikava njegov stil, živahnost i toplinu.
Kako je na kraju ispalo da je ovaj post posvećen Parizu, za kraj, evo i jedne divne šansone o ovom gradu.


Kako vam se dopada moj ovonedeljni manikir? Na šta vas asociraju ove boje?

Lakovi koje sam koristila:

Gabrini 385
Gabrini N12
Stikeri kupljeni kod Kineza

23 comments:

  1. Replies
    1. To je bio neki cilj, romantika plus šarenilo kolačića. :D

      Delete
  2. Predivno! Jako mi se sviđa prstenjak :))

    ReplyDelete
  3. preslatko :D
    nadam se da će te i dalje pratiti ugodni snovi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) I ja se nadam, nesto gotovo najdivnije mi je setati Parizom u snu, kad je vec u stvarnosti tako daleko. :D

      Delete
  4. Skroz je simpa! :)
    Ja sam dosla iz Pariza pre neke tri nedelje. ;) Vise sam za ovu pesmu -
    http://www.youtube.com/watch?v=OAMuNfs89yE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Ne sumnjam da si se divno provela u Parizu. :)
      Volim i tu pesmu, ovu sto sam postavila gore i A Paris, Sous le ciel de Paris i jednu manje poznatu Paris od pevaca po imenu Marc Lavoine. To su mi onako idealne pesme za uživanje u Parizu.

      Delete
  5. Nisam znala da postoje samolepljivi stikeri da se kupe kod kineza, odlično stoje;)
    U Parizu sam bila davne 2008-me i sedela sam u poslastičari sličnoj ovoj sa slike. Sećam se da je bila na ćošku ulice koja vodi tačno ka Ajfelovoj kuli, preko puta Societe General Banke. Ako neko zna o kojoj pričam nek se javi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod ovih Kineza kod mene ima svacega (stikera, pecata, nekih tracica, ukrasa...). Kupila sam ove sa tackicama, ima ih 18 u kompletu i bas ovako su upakovani http://4.bp.blogspot.com/-elfMHCWp7sc/TjiXR5_HZvI/AAAAAAAAAhc/D1ZA_zkT1uM/s1600/bling+appliques.jpg , a i dosta su jeftiniji od slicnih varijanti iz parfimerija, a super rade posao. :)
      Mislim da znam o kojoj poslastičarnici pričaš. Neka uličica desno od Marsovih polja ako se posmatra iz pravca Vojne škole?

      Delete
    2. Veruj mi da ne znam tako dobro Pariz. Išli smo peške i znam da ta ulica direktno vodi ka kuli,kula se još iz daljine nazire. Sama ulica je prelepa, kuče su nestvarne, u baroknom stilu, kao da si zagazila u prošlost na sekund (po tome sam je dobro zapamtila). Našla sam lokal na slici, zove se " Tabac Le Champ De Mars" ako ti nešto znači , pošto ime ulice ne mogu da pročitam :)

      Delete
    3. Sad sam "prosetala" Parizom preko google maps. :) Jeste to ta poslasticarnica na koju sam i mislila, a znam i na koju ulicu mislis, nas je tu zadesio takav pljusak, pa mi je ostala u secanju. :D
      Ta velika ulica se zove Avenue de la Bourdonnais, a ova koja vodi do Ajfelove kule je Avenue Silvestre de Sacy. Ne znam ih napamet, sad sam pronasla na karti, ali se inace prilicno dobro orijentisem gde je sta u Parizu i pokusavam sve detalje da zapamtim. Nadam se da cu nekada bar privremeno ziveti u ovom gradu, pa da ce to znanje posluziti. :D

      Delete
  6. Preslatko mi je ovo! A ovi stikeri, jesu li sve tufne pojedinacno ili u obliku naljepnice?
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      To su ustvari one nalepnice za ceo nokat sto su sad aktuelni, pa ih ima razlicitih dezena, razlicitih marki, samo je ovo jeftinija kineska varijanta. U pakovanju ima 18 komada razlicitih dimenzija, tako da svako moze da pronadje odgovarajucu nalepnicu za svaki nokat. Ove sto sam ja nasla su kao bezbojne sa tim tufnicama tako da sam ispod mazala roze lak, da ne bi bilo tako providno. Pakovanje je inace ovakvo:
      http://4.bp.blogspot.com/-elfMHCWp7sc/TjiXR5_HZvI/AAAAAAAAAhc/D1ZA_zkT1uM/s1600/bling+appliques.jpg

      Delete
    2. Hvala! Bas mi se svidja, potrazicu. Brzo je, efiikasno, a jako lijepo.. ;D

      Delete
  7. Eiffelov toranj je odličan rekvizit, a naljepnice skroz fora :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Ajfelov toranj mi uvek nekako ucini sliku zanimljivijom. :) A nalepnice jesu super, ok su se pokazale i sto se tice trajanja manikira i kasnijeg skidanja.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...