Wednesday 26 November 2014

New In #3

Prošli New in post objavila sam pre skoro dva meseca, a kako se u međuvremenu dosta toga nakupilo, red je za novi post ovog tipa.


Do Bioten CC kreme sam sasvim slučajno došla, jer sam tražila nešto laganije od pudera, pa sam posle pogleda na tester u prodavnici rešila da joj dam šansu. Tek kasnije sam videla koliko je u stvari hvaljena među blogerkama. Za sada se i meni jako dopada.
Essence Kajal Pencil u boji 04 white sam kupila, jer mi je trebala bela olovko, a ova je bila prilično povoljna (129 dinara u Lilly-u i Dm-u) za prvo vreme dok ne nađem nešto bolje.
Maybelline Color Drama olovka za usne u nijansi 510 Red Essential je bila na nekom sniženju u Dm-u, tako da sam je uzela za nekih 199 dinara. Takođe, na blogovima jako puno spominjan proizvod u poslednje vreme, pa sam rešila da i ja isprobam.
Golden Rose Velvet Matte ruž u nijansi 23 je moj izbor za ovu jesen. Jako mi se dopada kako izgleda na usnama, mada se još uvek nisam odvažila da ga nosim u nekoj dnevnoj varijanti. Kupila sam ga u Kristabell-u i mislim da je koštao 250 dinara. 


Na ovaj puder sam i zaboravila tako da ga zato nema na grupnoj fotografiji. Maybelline Affinitone u nijansi 16 Vanilla Rose je puder koji koristim već duže vreme, a sad sam samo kupila novu tubicu, jer je prošla bila pri kraju.


Ono što me je ujedno i najviše oduševilo od stvari koje sam kupila u poslednje vreme jeste Sleekova paleta Garden of Eden. O njoj sam već detaljno pisala u zasebno postu (klik). Od kada sam je kupila, gotovo isključivo nju koristim, jer je zaista odlična i nameravam da nabavim još neku njihovu paleticu.


Za sledeće proizvode sam se dvoumila da li da ih stavim u novitete, ali pošto imaju veze sa lepotom i negom kože ipak sam ih ubacila. Naime, ja već dosta dugo muku mučim sa seboreičnim dermatitisom, ali nikako nisam bila kod dermatologa. Prošlog meseca sam odlučila da definitivno izdvojim jedan dan za to i prepisani su mi proizvodi sa donje slike. Osim Elocom kreme i Mycoseb šampona, koristila sam i Medical Plants serum kremu i losion. Ako vas zanima nešto detaljnije o njima kao i o tome na koji način sam ih primenjivala i kakvi su rezultati, recite mi u komentarima, pa mogu napisati poseban post o svojim iskustvima i borbom sa seborejom. Zasad ću samo reći da su dosta pomogli i da konačno imam jedan normalan period bez ove dosadne bolesti.


Nedavno sam po blogovima i u Lilly naletala na ove nove Labello Lip Buttere i uzela sam sebi jedan sa ukusom maline pošto obožavam ovo voće. Balzam je sasvim solidan, ali mi se miris jako dopada.
Onda su mi, i pored silnog mackanja prethodnim proizvodom, pre nekih nedelju dana, usne zapale u katastrofalno stanje. Potpuno isušene, ispucale i bolne, tako da nisam znala šta da uradim sa njima. Tada sam kupila ovaj Blistex Lip Relief Cream, pošto znam da je dosta hvaljen po internetu. Kupila sam ga u Lilly, mislim da košta nešto oko 200-300 dinara. Počela sam da ga koristim, mada mi se ne dopada preterano.


Prošlog vikenda me je poštar obradovao i uručio mi paket proizvoda za koje sam i zaboravila da sam se prijavila za testiranje. U pitanju su Taft lak i pena za kosu iz linije Perfect Flex. Prijavila sam se preko facebooka za ovo testiranje. Za sada sam više puta probala penu koja mi se jako dopada, dok ću lak još istestirati pre nego što formiram finalni utisak, a svakako ću vam o tome pisati u nekom narednom postu.


Pre par nedelja sam skoknula do Alexandra u potrazi za nekom od četkica za blendanje senki. Kupila sam ovu Cala 311, ali sam ujedno uzela i toliko hvaljenu Macadamia No Tangle četku za kosu i moram reći da me nije toliko oduševila s obzirom na to kakve su joj recenzije po internetu.


Sad dok pišem post, baš sam zadovoljna kako sam ova dva meseca ispoštovala neku svoju odluku da smanjim kupovinu lakova, jer sam svih 6 novih dobila na poklon. Prva četiri sa slike sam dobila u nagradnoj igri kod drage Žane sa bloga nailcrazy i jedva čekam da ih isprobam s obzirom da do sada nisam koristila nijedan od ovih brendova. Preostala dva Golden Rose laka (Rich Color 57 i standardni GR 272) sam dobila od tate na poklon, a tata kao po običaju bira samo crvenkaste i ciklama nijanse. :D
Poslednje na ovoj slici je četkica koju sam namenila za čišćenje laka sa zanoktica pošto mi je kod prethodne pukla drška. Kupila sam je kod Kineza, ali baš dobro služi za ovu svrhu.


Početkom novembra su mi stigli dugo iščekivani proizvodi sa bornprettystore sajta. Naime, pošiljke od početka avgusta su se negde zagubile, pa su oni bili toliko ljubazni da mi obe pošalju ponovo. Sadržaj prvog paketića sa proizvodima za nail art koji je stigao na recenziju možete videti na slici ispod. Pošto su mi nokti ovih dana u prilično jadnom stanju, jer je jedan potpuno pukao pa su svi skraćeni, čekam da se malo oporave i odmah se bacam na recenzije.


Sledeće nedelje, stigla su mi još tri paketića iz Hong Konga i to odjednom. Još jedan paketić iste sadržine kao prethodni i dva paketića sa stvarčicama koje sam sama poručila preko njihovog sajta. U pitanju su ova divna marama sa motivima Pariza. Pretpostavljam da već svi znate koliko volim ovaj grad i da skupljam sve moguće sitnice što imaju neke veze sa Parizom i Francuskom. I druga stvar je set od sedam prstenčića različitih veličina, neki od njih su midi, dok su drugi standardni prstenčići. Dok ugrabim malo vremena, a i sunca za fotkanje, planiram da vam ove stvarčice predstavim u zasebnim, nešto drugačijim, postovima.

I eto, to je sve za ovaj post o novitetima. Imamo li nekih zajedničkih proizvoda i kakvi su vaši utisci o njima?
Ako vas nešto posebno zanima, slobodno mi napišite to u komentarima, pa ću se potruditi da u budućnosti objavim i neki post o tome. Nisam zaboravila na stvari iz prošlog New in posta koje su vas zanimale, samo su zbog nedostatka vremena ti postovi stajali u skicama, ali će uskoro biti objavljeni. 

24 comments:

  1. lijepe, nove stvarčice :D
    Golden Rose nijansa 23 mi se i samoj jako dopada i možda ju kupim :D da li je ovo nijansa GR rick color laka 22? ako je, imam istu i obožavam ju nositi zimi :D
    Eveline lakove također obožavaam :D
    No tangle četka i meni nije bila nešto wow na prvu :D ali sam s vremenom shvatila mi najlakše raščešlja mokru kosu, bez da iščupam 1000 dlaka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Editovala sam sad post, jer sam skroz zaboravila da napisem nijanse za GR lakove. Ovaj Rich Color je 57. Videla sam sad taj 22, deluje vise sedafasto, dok je ovaj 57 standardna krema, al jeste bas lep za jesen. :)
      Eveline jos nisam probala osim onih baza za negu noktiju, ali jedva cekam da vidim kakav ce ovaj biti.
      A za cetku, ne znam, nikako da joj nadjem najbolju namenu. Kosa mi je jako gusta, a ovi zubci mi deluju suvise kratki i koliko god tanak pramen uzela imam utisam da mi ne prolaze kroz kosu i da ostaje neocesljana. Probacu na mokru, mada se ja uglavnom ne cesljam pre susenja, jer mi se posle lakse razmrsi. :)

      Delete
    2. Reci mi nesto o ovim proizvodima za sebor.dermatit...moj suprug se muci sa tim vec duze vreme.Hvala!

      Delete
    3. Sanja, mislim da je svakako najbolje da poseti dermatologa, jer ce mu on prepisati terapiju u skladu sa time kolika je povrsina zahvacena i ostalim faktorima. :)
      Sto se tice mog toka lecenja seboreicnog dermatitisa, ukratko, prvo sam koristila Elocom mast pet dana svako vece tako sto sam mazala u tankom sloju na mestima koja su bila zahvacena. Pri tome treba voditi racuna da je u pitanju kortikosteroid i da nije pozeljno koristiti ga cesto, u duzem vremenskom periodu i na vecoj povrsini i drugacije od onog kako je lekar prepisao. Nakon tih 5 dana, koza mi se na tim mestima vratila lepo u normalu s tim sto je bila malo masnija. Posle sam nastavila terapiju tako sto sam svako jutro i vece na lice mazala MP serum kremu koju sam navela gore i ona je bas za smanjenje lucenja sebuma, a to je jedan od uzrocnika seb.dermatitisa. Uz to Mycosebom bi trebalo prati kosu, tj. teme koje takodje moze biti zahvaceno, kao i ostale zahvacene delove koze. Kasnije mi je doktorka rekla da mogu da koristim i ovaj losion kako bih njime cistila lice. Sve u svemu, trenutno je sve pod kontrolom iako sam prestala sa upotrebom serum kreme jer mi je isusivala ostatak koze lica.
      Eto, to je to ukratko, ukoliko budem imala vremena mozda napisem poseban post, ali nadam se da je i ovo pomoglo. I svakako moj savet je da poseti dermatologa, jer znam kako sam se ja mucila godinama samo zato sto me je mrzelo i nikada nisam imala vremena da odem kod lekara. :)

      Delete
  2. odlične stvarčice :) makar me baš čudi da te macadamia no tangle četka ipak nije oduševila.. ja sam prezadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, meni nekako nije legla ta cetka. Pokusavam i dalje da se priviknem, ali stalno imam utisak da sam posle cesljanja i dalje cupava, jer imam jako gustu kosu, a ovi zupci mi deluju suvise kratko i kao da ne prolaze kroz moju kosu. Nemam pojma, valjda je to neki subjektivan osecaj, ali bas mi je zao sto se meni nije tako dobro pokazala kao ostalima.

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja koristim Bioten CC i jako sam zadovoljna tom kremom. Taft će i kod mene uskoro biti detaljno recenziran, a Makadamiju planiram da kupim za koji dan...nadam se da će opravdati očekivanja. :)
      Divna je marama i prstenčići, jedva čejam neki post sa njima u glavnoj ulozi. :)

      Delete
    2. Nadam se da ce se tebi cetka bolje pokazati, ja iskreno, za te pare, nisam nesto odusevljena njome.
      Marama i prstencici su i meni favoriti od svih ovih stvari, a valjda ce se i vreme i moje obaveze poklopiti pa da dobiju i zaseban post. :)

      Delete
  4. Fin new in. :) Moram reći da mi je marama najlepša, zbog prelepih Francuskih motiva, jer volim sve vezano za tu zemlju..(iako nisam nikad bila) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konačno da nađem još nekog zaluđenog Francuskom i raznim sitnicama sa motivima ove zemlje. :D Razumem u potpunosti. Samo ovog meseca sam kupila tri para minđusa sa Ajfelovom kulom, ovu maramu, a već imam i torbu i kecelju sa motivima Pariza i ne namervam tu da stanem. XD
      Ja sam bila dva puta i jedva čekam neko novo putovanje. Pošto delimo ljubav prema Francuskoj, ako se ikada upoznamo imam jedan suvenirčić iz Pariza za tebe. :)

      Delete
    2. Hahah! :D Kakvo crno stajanje, samo nastavi! :) A ne ne ne ne ne, ne ides bez mene! :D :*

      Delete
  5. Kakva je CALA četkica,dugo je gledam,treba mi neka za blendanje malo veća?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je za sada odlična. Ne otpadaju joj dlake, lepo se pere i suši, a lepo i obavlja posao za koji je namenjena. Videla sam baš dosta pozitivnih recenzija na netu, pa sam je zato i kupila. Mislim da nećeš pogrešiti sa njom. :)

      Delete
    2. Hvala :)

      Delete
  6. Jaao prstenčići su mi zakon, preslatki su. Lip butter imam isto malinu, obožavam ga :D Prvih pet lakova mi se sviđa, baš su super. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, prstenčiće nestrpljivo čekam još od avgusta i konačno ih imam i divni su. :) Lip butter malina se meni jako dopao zbog mirisa. Ne znam da li je i kod tebe takav slučaj, ali ja imam utisak da sto ga vise koristim i otvaram, da je miris ispario, inace je baš bio super. :)

      Delete
    2. Baš su super. :) Daa, i meni isto zbog mirisa inače volim malinu i morala sam ga kupit. Nisam još osjetila da miriše manje, a stalno mi je u rukama. :D

      Delete
    3. Mozda je onda do mog primerka ili mog cula mirisa. :D Prvih par puta kad sam ga koristila bas je imao intenzivan miris maline, a posle sam se ili privikla ili je stvarno nekako manje mirisljav, ne znam. U svakom slucaju, zanimljiva mackalica za usne, a njih nikad dosta. :D

      Delete
  7. OD svih proizvoda imam CC kremu i dopada mi se :-) i takodje imam golden rose oba laka :-) ovi Rich color su mi fenomenalniii :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda delimo oduševljenje Rich Color lakovima, jer se i meni jako dopada njihov odnos cene i kvaliteta. :)

      Delete
  8. Marama je savršena! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Jeste divna, al sad kako je dosla zima i salovi, ostaje mi da cekam proslece da bih je cesce nosila. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...