Saturday 2 August 2014

Rome Haul

Pre par dana sam se vratila iz Rima gde sam provela ovogodišnji odmor. Nisam neki ljubitelj mora, sunca i plaže (osim na slikama) tako da sam se i ovoga puta odlučila da odmor provedem obilazeći neki grad. Moram priznati da pre polaska nisam mnogo očekivala od Rima i da sam mislila da me nijedan grad neće oduševiti kao Pariz, ali sam se prevarila. Rim je grad koji odiše istorijom na svakom koraku, a opet ostaje živahan i brz sve ovo vreme. U Rimu sam provela nepuna četiri dana, ali sam toliko toga videla, uslikala i naučila, da ću za određene delove grada izdvojiti posebne postove. Čim ugrabim nešto više vremena očekuje vas nekoliko putopisan i postova sa fotografijama, a za danas sam pripremila kratak post o tome šta sam kupila u Rimu.

Kad idem na ovakva putovanja obično ne izdvajam posebno vreme za šoping, ali s obzirom da već odavno želim Kiko kozmetiku i da mi je tokom boravka bio i rođendan, morala sam sebe da počastim nečim. :D

Rome Haul

Najpre suveniri koji su neizostavni deo svakog putovanja. Sakupljam magnete i ove snežne kugle tako da je to bilo prvo što sam tražila u suvenirnicama. Zatim sam naišla na ovaj simpatičan novčaničić kao i na ovu usku pernicu koja ne zauzima previše mesta u torbi i kakvu već dugo tražim. Mislim da je koštala svega tri evra, a za te pare sam dobila još i dve lepe olovke sa znakom Rima, gumicu i rezač (druga slika ispod). Inače, ubedljivo najveći izbor suvenira po dobri cenama se nalazio nedaleko od hotela u ulici Via Nazionale. Razglednice sam uzela sasvim slučajno čekajući u redu za Vatikan.



Obožavam italijansku kuhinju tako da sam morala kupiti i neku testeninu i sad jedva čekam da isprobam i ove rigatone. U marketima, naravno, na svakom koraku Kinder proizvodi, tako da nisam odelela, a da ne kupim neki (dva kinder bueno paketića nisu dočekala slikanje).


Naravno, Kiko kozmetika. Prvobitno sam tražila one čuvene hrapavce iz Cupcake kolekcije, ulazila u dva prodajna objekta i nisam ih našla, ali zato standardna postavka ima toliko divnih nijansi da sam se jedva odlučila samo za ovih pet. Na slici su redom nijanse 283 Dark Coral Pink, 358 Peach Rose, 377 Apple Blossom, 378 Light Plum, 379 Eggplant, kao i jedan Ultra Glossy Stylo ruž u nijansi 804 Pearly Watermelon. Nisam mogla da izdržim pa sam već tamo probala jedan lak i oduševila se kako se brzo suši. Čim isprobam još neki biće i recenzija.


I na kraju sam sasvim slučajno ušla u jednu prodavnicu italijanskog brenda Alcott za koji do sada nisam čula i našla ove sive pantalone i plavi džemper sa zakrpama na rukavima kakav sam odavno tražila, a nikad nisam mogla da nađem odgovarajući.


Volite li i vi da sa putovanja donesete suvenire i poneku sitnicu za uspomenu? :)

8 comments:

  1. Anonymous3/8/14 11:20

    odlični su mi suveniri koje si kupila, posebno onaj novčaničić i pernica :)
    od pogleda na onu tjesteninu sam ogladnila :D
    prekrasaan mi je zadnji Kiko lak u nizu :D i džemper je lijepo jednostavan, a poseban :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernica je i mene bas odusevila, nisam verovala da cu naici na takav suvenir u Rimu. :D
      I ja obozavam testeninu, ali sad malo pauziram jer sam se najela toga u Italiji. :)

      Delete
  2. Divno! I ja sam od tih što ne moraju svake godine na more ali zato volim aktivan odmor, da odem negde i vidim nešto novo i interesantno. Sviđa mi se sve što si kupila, naročito lakovi pa čekamo recenzije. Znam koliko je teško odlučiti se a verujem da bih i ja izabrala ove nijanse. I još neki post iz Rima što pre! :) Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas to, volim aktivan odmor. More mi je lepo, ali volim samo njegov miris i setanje pokraj plaze, ne volim suncanje i kupanje, pa mi brzo i dosadi.
      Kvalitetom lakova sam zaista odusevljena, a jos su bili na nekom snizenju pa su kostali samo 1,90 evra. Sad mi prosto zao sto nisam jos neki uzela. :D Bice i recenzija i putopisa iz Rima, samo dok saberem utiske i nadjem malo vremena pored spremanja ispita. :)

      Delete
  3. Kiko su divni, divni, divni i ovi tvoji odabiri su savršeni! Kinder i sve pod tim imenom u bilo kom obliku i kombinaciji, sve njihovo je diiiivnoooo i vecina njihovih proizvoda ima i kod nas sada, ona sa pšenicom npr., beli kinder bueno se ponovo prodaje,.. Barilla testenina i sve što ta marka šalje na tržište je predivno. Sad ima i kod nas nešto od njih.

    Ja nisam ljubitelj sitnica i sličnog, više uzimam za druge, a za sebe razglednice koje su lepe ko slika :D i ramove, evenutalno da kupim neku sitnicu ako mi se baš, baš, baš dopada, kao npr. kovčežič koji je predivnog izgleda ili divan za dekupaž. Samo ako je nešto baš divno i ako je divno, a tražim neko vreme. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da Kinder proizvoda ima dosta i kod nas i obozavam ih, ali prosto nisam mogla, a da ne kupim neki (imaju raznih vecih pakovanja nego kod nas) iako su samo neznatno jeftiniji nego kod nas. Mislim da do sada nisam probala Barilla testeninu kod nas, mada ne znam, to mama uglavnom kupuje. :D Najveca je steta sto nikako Kiko proizvodi da stignu kod nas, jer su stvarno odlicni. :)

      Delete
  4. Vidim da je tu magnet iz Tivolija, pa se baš radujem detaljnijem postu o njemu i tvojim utiscima, jer je mene posjeta Tivoliju i vili oduševila koliko i sam Rim.
    Inače, ni ja ne volim puno vremena posvetiti kupovini, samo suveniri i domaći slatkiši i to je to, ali kada sam bila u Rimu imala sam namjeru da svratim u neku Kiko prodavnicu onako usput i to se odlagalo do posljednjeg dana. Onda smo u povratku svratili u Veneciju i mislila sam da će i tamo vjerovatno negdje biti neka Kiko prodavnica, ali se u Venecijanskim ulicama nemoguće snaći, tako da sam se iz Italije vratila bez šminke. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bila sam i u Tivoliju, ali je nama kad smo stigli tamo takva kisa lila, da na pocetku nijedna fontana nije radila. :D Sva sreca te je posle stalo, tako da sam videla fontane u punom sjaju. Lepe su, neke cak i velicanstvenije od onih u Versaju, ali mene je ipak Rim neuporedivo vise odusevio o Tivolija. :)
      Znam kako to ide, zato sam ja cim smo se smestili u hotel svratila do Termini zeleznicke stanice koja je blizu hotela, a ima gomilu prodavnica i odmah kupila par stvari u Kiko parfimeriji, jer je to bas jedino sto sam planski zelela da kupim. Posle sam naisla i na prodavnicu u ulici Via Nazionale pa sam i tu kupila jos tri laka. :) Steta sto nisi uspela da odvojis vremena i nadjes njihovu prodavnicu, bas ih ima jedno tri tu u centralnom delu koji obilaze turisti. A za Veneciju, znam, ni ja se tamo uopste ne snalazim. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...