Tuesday 18 March 2014

NOTD Rainbow Colours + SS14 Nail Trends

Proleće nam se bliži, vreme je sve lepše, zbog čega sam danas bila baš raspoložena i rešila da probam skroz ludu kombinaciju na noktima. Na svaki nokat sam nanela različitu boju laka. Ideja je bila da to budu neke vesele, prolećne boje, a na kraju se uklopilo i to da su sve boje koje sam izabrala deo duginog spektra pa sam ih zato tim redosledom i poređala. 

rainbow nails

Za mene su sve ove boje predivne, a i lakovi su se odlično pokazali pa evo ukratko karakteristika svakog od njih.

SS 2014 nail trends


Elegant 359 - U pitanju je jedna nijansa koju je dosta teško definisati. U bočici, kao i na slici gore, zaista više vuče na neku ciklama nijansu. Međutim, na noktima deluje kao da je osnova crvenkasta, uz neki pink odsjaj koji se primećuje samo na svetlosti. Sudeći po slikama koje sam viđala na netu, rekla bih da je nešto najpribližnije Chanel Tapage nijansi. Što se same formule laka tiče, odlično je pigmentovan, tako da prekriva u potpunosti u jednom sloju, ali sam ja ipak nanela iz navike. Relativno brzo se suši, ostavlja glatku i sjajno površinu. Moram još dodati da su, kod svih Elegant lakova, četkice veoma tanke, tako da mi je na početku bilo čudno prilikom nanošenja, ali kasnije sam se navikla i šta više, baš mi i odgovara tako jer uspevam preciznije da nanesem lak i samim tim ostaje manje posla za čišćenje.

Gabrini Summer Edition M113 - Ovo je jedna lepa nijansa narandžaste. Obično ne volim ovu boju na noktima, ali ovaj primerak mi se zaista dopada, baš zato što nije previše drčeći, već je baš jedna lepa, smirena, a opert vesela, prolećna nijansa. Formula meni deluje standardno za Gabrini lakove - četkica srednje debljine, pigmentacija dobra, ali su ipak potrebna dva tanja sloja, sjaj odličan i meni bar, su ovi lakovi ok i što se tiče trajnosti (izdrže 3-4 dana bez problema).

Golden Rose Rich Color 48- Ovaj lak ste već imale priliku da vidite u ovom MMpostu.  U pitanju je jedna lepa, topla, žuta boja. Sam lak u sebi sadri neznatnu količinu veoma sitnih šljokica, koje se gotovo i ne vide sem ako se ne zagleda malo bolje, a na fotografijama ih je nemoguće uloviti. Svi lakovi iz ove GR kolekcije imaju deblju četkicu. Takođe, ostali lakovi ove kolekcije koje sam probala imaju odličnu pigmentisanost, i pokrivaju u jednom sloju, izuzev ovog, koji ostavlja dosta ćelavih mesta nakon jednog tanjeg sloja. Međutim, sa dva sloja pokriva u potpunosti, brzo se suši i ima lep sjaj.
Gabrini Multivitamin 348- Svi ostali lakovi koje sam koristila danas su kupljeni ovog meseca, osim ovog kojeg imam već neke dve godine. Nisam ga odavno mazala iako sam jedno vreme bila oduševljena ovakvim mint nijansama i uvek im se rado vraćam. Sređivajući moju skromnu kolekciju naletela sam i na ovaj, probala ga i ostala oduševljena kako mu je formula i posle dve godine gotovo nepromenjena. Nije se zgusnuo, nije se izdvojila boja, ma isti je kao prvog dana. Što se ostalog tiče, sve karakteristike su iste kao i kod prethodno opisanog Gabrini laka. Na slici imam dva sloja.

Golden Rose Rich Color 38- Moram priznati da me je ova GR kolekcija baš oduševila i sada se svaki put iz parfimerije vraćam sa po jednim novim primerkom. Ovo je jedna divna nebo plava boja. Meni se jako dopada, jer me sam pogled na nju nekako baš opušta i navodi na sanjarenje. Što se samog laka tiče, pokriva odlično u jednom sloju i tako sam ga nosila već par dana bez problema, ali na ovoj slici ipak imam naneta dva tanka sloja. Brzo se suši, ima divan sjaj, trajnost je zadovoljavajuća (nisam probala duže, ali 3-4 dana može izdržati). Četkica je takođe deblja.

Na slikama imam dva sloja svakog laka. Osim toga moram da naglasim da otkada kao bazu koristim Eveline Diamond Hard and Shiny Nails, primećujem da mi je boja svakog laka malo jača, pa je ponekad potrebno i manje slojeva nego inače. Ovako nešto nije bio slučaj sa Essence 24/7 bazom, tako da sam za sada veoma zadovoljna ovim Eveline proizvodom, a nakon duže upotrebe verujem da će biti primetnih promena i u kvalitetu noktiju i njihovoj čvrstini.

Evo još malo slika ovog manikira za kraj.
rainbow nails

rainbow nails

rainbow nails



rainbow nails

Ovaj post je zamišljen kao neka vrsta kratkog pregleda 5 nijansi za koje verujem da će biti pun pogodak u narednoj proleće/leto sezoni. Uz to, svi izabrani lakovi su veoma pristupačnih cena (GR Rich Color lakovi su oko 120 dinara, a ostali oko 70-80), pa ovo može poslužiti i kao kratak vodič prilikom kupovine lakova za ovu sezonu ukoliko ne želite da potrošite previše novca sledeći trendove i nove kolekcije proizvođača, a opet hoćete da probate nešto novo i veselo.

Za kraj, ja se sa ovim manikirom osećam kao neki hipik, ali me bar uvek razveseli kada bacim pogled na njega, tako da sam sigurna da ću ga zadržati na noktima bar još neki dan. :)

Kako vam se dopada ovakva šarena kombinacija, da li biste je nosile?
Koji su vaši favoriti među bojama lakova za predstojeću sezonu? 

7 comments:

  1. Gabrini mint lak je predivan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, i meni je jedan od omiljenih i najstarijih u kolekciji. :)

      Delete
  2. Prekrasne su mi sve nijanse lakića, ali ovaj GR žuti mi je naj,naj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste taj zuti bas zanimljiv. Steta sto se ne vidi na fotkama da ima primesa nekih sljokica, nije standardna zuta nijansa. :)

      Delete
  3. Anonymous20/3/14 11:25

    Lovely colors!

    ReplyDelete
  4. meni se najviše sviđaju ova tri koja i sama imam ;)
    drugi, četvrti i peti, krenuvši od palca :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...