Sunday 13 October 2013

Matching Manicures - Breast Cancer Awareness Month

Kao što sam naslov kaže, tema za ovu nedelju bila je u skladu sa činjenicom da je oktobar mesec posvećen borbi protiv raka dojke.


To je naravno značilo da je osnovna boja roze. Ova boja je jedna od mojih najneomiljenijih. Retko nosim garderobu ove boje, možda samo baš poneka nijansa za leto može da prođe moju selekciju. :D
Zbog toga sam na početku mislila da propustim ovu nedelju, jer nisam imala dovoljno vremena da eksperimentišem, uslikam nokte, i odmah skinem lak. Tokom nedelje nosila sam jednu, za moj garderober i stil, prikladniju varijantu, koju ću vam pokazati u nekom od narednih postova.
Onda je konačno došao vikend, i pošto sam zaista želela da podržim ovu temu i barem na ovaj način dam svoj doprinos, rešila sam da ipak pokušam. Odlučila sam se ipak za varijantu sa što je moguće manje roze i tako sam došla do ove kombinacije sa belom kao osnovnom i roze i sivom kao detaljima.


Prvo da kažem da više nikada, ali apsolutno nikada neću kupovati Golden Rose jednobojne lakove, a zasigurno ne beli. Iako je lak nedavno kupljen i upotrebljen samo jedanput, sav se zgusnuo i razvlačio kao žvaka. Prvi sloj sam na jednu ruku još kako tako nanela, a onda su počele prave muke. Razređivanje laka acetonom nekoliko puta i ponovno zgušnjavanje. Trista puta sam na nekim noktima skidala i nanosila oba sloja iz početka. Ovaj lak me više podseća na one korektore za hemijske i penkala, nego na lak. 
GR ima dobrih stvari kao što su kolekcije Holiday, Impression i ostale koje ću sigurno koristiti, ali su im obični lakovi, barem meni, jedni od najgorih.
Nakon višečasovnog nerviranja stigla sam do roze sloja, koji je ok prošao. Oblik sam definisala prvo tankom nail art četkicom, a zatim ostatak ovog trouglića ispunila običnom četkicom od laka. Za sivi sloj je bilo slično. Četkicom sam iscrtala ove spoljne linije, između roze i bele, a zatim i mali trougao preko roze laka. Nadlak nisam nanosila, jer mi nije bio neophodan, a već sam imala dovoljno slojeva na noktima.
Čitavu kombinaciju sam požurila da uslikam i sva sreća da sam to odmah učinila, jer je posle pranja kose moj trud bio uništen. Ne znam da li zbog tople vode ili čega, iako su slojevi delovali sasvim suvo nakon par sati sušenja, tokom pranja, potpuno se "deformisao" i poceo je nekako da se lepi i razvlači. A da ne govorim o tome da mi se beli lak već izgulio, što je još jedan veliki minus za GR.

Na slikama možete pogledati kako je sve izgledalo dok je trajalo. :)
Izvinjavam se za malo poduži tekst, ali jednostavno sam morala svoje nezadovoljstvo ovim lakom da podelim sa ostalima.
Kako vam se dopada moj manikir? Da li ste i vi imali ovakva neprijatna iskustva sa nekim lakom/markom?



Lakovi koje sam koristila:
Golden Rose 242 (beli)
Gabrini 385 (roze)
Sephora 53 - Meet the one (sivi)

Evo i postova ostalih devojaka:

Good morning, gorgeous!
nina's nails
Kapljice sreće by Mala Boginja
Sanjin ŠminkeRaj
A little make up obsessed
Head in the clouds
Pudrijerica
Fantazija
World Of Happy Nails
Sasvim obična devojka
Lickanje
Petite Cherie
Nail crazy
So Shpeksyy
Noisette corner
T's World of Colors
Nails From Fairy Tale

8 comments:

  1. Super ideja za manikuru i kako si ju uspjela ulopiti u svoj stil. Ja sam isto koristila GR lak i nisam imala problema kao ti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Jeste da sam malo odstupila od teme, jer nemam vrpcu, ali ipak je zastupljena roze boja. :)
      Blago tebi za lak. Možda sam baksuz, pa sam baš naletela na ovaj falični.

      Delete
  2. dobro iskomibnirane boje :D
    lak nemoj rjediti acetonom, radije si kupi razrjeđivać, uštedit ćeš si živaca i spasiti koju bočicu dragog laka ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Nisam nikad kupovala razredjivac, uglavnom kad je bas potrebno dodam par kapi acetona i vecinom pomogne, ali ovom nije bilo spasa.

      Delete
  3. Sephorin lak je...perverzija.
    Ima li ga još?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od ovih na snizenju najvise je ostalo ovog sivog i onog braonkasto-sivog sto si koristila u par postova.
      Ja sam uzela sivi i crni crackle i odusevljena sam, posebno ovim drugim. :D

      Delete
  4. imam taj beli i nikakav problem... mislim da to jako zavisi gde je i kako taj lak bio skladišten itd.. imala sam slično iskustvo sa nekim lakovima kojima su drugi bili odlični, a meni dno.. da ne dužim :)
    manikir ti je divan, neobičan ali efektivan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Vrlo je moguce da zavisi i od toga sto ti kazes. Mozda zavisi i od same serije. Imam par GR sa sjajnom cetkicom i dva-tri sa groznom. Ali ovaj me je bas iznervirao.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...