Sunday 21 December 2014

Čupavci

Kolač koji me uvek vraća u detinjstvo su čupavci. Sećam se da sam, kada sam imala nekih 4-5 godina, provodila zimske dane slažući kockice i praveći, pomoću njih, razne kućice, a za sve to vreme bih, naravno, grickala čupavce. Mekano testo, ukusna čokolada, i naravno komadići uvaljani u kokos, sasvim su dovoljni razlozi da zavolite ovu poslasticu.
Uz sve to, ovaj kokos me nekako asocira na sneg i prazničnu atmosferu, pa je mama prošle nedelje rešila da mi ispuni želju i obradovala me ovim divnim kolačima. Kako se ja u kuhinji baš i ne snalazim najbolje, jasno vam je da je ovo mamin rad i recept koji mi je ustupila za ovaj post. Mama inače ima svoj blog, pa ako vas zanima gastronomija, obavezno pogledajte njene Kuhinjske čarolije.


Sunday 7 December 2014

Šetnja Parizom

Pre više od godinu dana posetila sam Pariz i ne treba ni da pričam koliko sam i dalje oduševljena ovim gradom, jer to verovatno svi već znate. Ono što je ipak čudno jeste to da pored toga što obožavam ovaj grad, volim da pišem putopise i imam pregršt slika, još uvek nisam objavila nijedan post posvećen Parizu. Problem je bio u tome što mi je jako teško rečima opisati ono što osećam i mislim o ovom gradu. Međutim, pre par dana sam za Generator, časopis studenata ETF-a, pisala članak baš o Parizu. S obzirom da sam prilično zadovoljna kako je sve na kraju ispalo, da su se utisci konačno slegli (uglavnom) i da sam uspela da pretočim u reči moju ljubav prema Parizu, rešila sam da vam čitav tekst, sa nešto više slika nego što će ih biti u Generatoru, prenesem ovde na blogu. Zato se udobno smestite, uzmite omiljeni napitak i otpočnite ovo nedeljno jutro jednom šetnjom gradom svetlosti.

Paris La tour Eiffel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...