Sunday 21 September 2014

Matching Manicures - Skittlette (Make muffins, not war)

Skittlette manikir sam već više puta radila, a jednom i u okviru MM-a (klik). Meni je ovo jedan od najzanimljivijih manikira s obzirom da se može pustiti mašti na volju i kombinovati. Ovog puta, čim sam videla temu, imala sam već zamišljeno kako to treba da izgleda. Ideja je bio jedan "sladak" manikir. Na palcu i kažiprstu lak čokoladne boje, na srednjem prstu moja improvizovana verzija svilenih bombona, na prstenjaku nalepnice dobijene uz Essence lak iz Cookies & Cream kolekcije i na kraju, na maliću OPI lak koji se slaže uz boju samih nalepnica.

Ništa preterano šareno niti komplikovano. Jedan jednostavan manikir i predivan mafin su sasvim dovoljni da mi ulepšaju popodne. Make muffins, not war! :)

Skittlette muffins manicure

Wednesday 17 September 2014

Inspired by: Barcelona

Kao što ste već mogli da vidite na mojoj fb stranici, ukoliko me pratite, danas vas očekuje nova vrsta posta. Kako inspiraciju za manikire često tražim u svemu što me okružuje, rešila sam da pokrenem upravo takvu rubriku, "Inspired by". Ovakvi postovi će ići sredom i biće ih jedan do dva mesečno, možda i više, u zavisnosti od inspiracije i vremena. Manikiri će biti inspirisani gradovima, muzikom, filmom ili nečim drugim podjednako inspirativnim.

ENG: As you could already see on my fb page if you follow me, today I have prepared something different. I usually find inspiration for my manicures in everything that surrounds me. Therefore, I decided to start a new column called "Inspired by". This kind of posts will be published on Wednesday, once or twice in a month, depending on my inspiration and free time. Every manicure will be inspired by a city, song, movie or something else equally inspiring.

Manicure inspired by Barcelona

Monday 15 September 2014

50 random facts about me

Već neko vreme razmišljam o pisanju ovakvog posta, jer volim da ih čitam kod drugih blogera. Iako sam za danas mislila nešto drugačije da objavim, možda ipak i nije loš trenutak da saznate nešto više o meni.

ENG: I was thinking about writing this kind of post for quite a while, because I like to read it on other blogs. Even though I wad planning something different for today, maybe it's not a bad time to find out some facts about me.

1. Imam 22 godine.
I am 22 years old.

2. U horoskopu sam lav, mada mislim da nisam tipičan predstavnik svog znaka.
I am a leo, although I think I am not a typical representative of this sign.

3. Studiram na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, smer fizička elektronika i upisujem četvrtu godinu ovog meseca.
I am a student of School of Electrical Engineering in Belgrade, module physical electronics, and I will be a forth year at the end of this month.

Sunday 14 September 2014

Matching Manicures - Half Moon

Half moon tehinka je nešto što nikada do sada nisam probala, jer mi se lično ne sviđa preterano kako izgleda na noktima, ali rešila sam da ovog puta ipak pokušam. Dugo sam se premišljala koje boje da upotrebim i na kraju se ipak odlučila za jedan klasičan manikir inspirisan tridesetima kada je nešto slično bilo u modu. Otuda i ovo okruženje sa slika kojim sam pokušala da dočaram atmosferu. :)

ENG: Half moon technique is something that I have never tried before, because personally I don't like how it looks on nails. But this time, I decided to give it a try. I was thinking what colours to use for this manicure and decided to do a very classy manicure inspired by 30's when something similar was popular. I tried to recreate the atmosphere of 30's and that's why I took the photos with these objects. :)

Half moon manicure

Sunday 7 September 2014

Matching Manicures - Blue

Tema ovonedeljnog MM-a bila je plav manikir i veoma mi se dopala s obzirom da je moglo da se pusti mašti na volju sve dok se barem u nekom vidu upotrebi plava boja. Plava je jedna od mojih omiljenih boja, a uz nju jako volim da kombinujem sivu i srebru znala sam da moram upotrebiti takve lakove. Ove nedelje sam sasvim slučajno naišla na jedan lakoholičarski blog koji me je oduševio. U pitanju je Marine Loves Polish blog, a ovaj njen post (klik) me je najviše inspirisao u izradi ovog manikira. Inspiraciju za prstenjak sam sasvim slučajno dobila pogledavši u jednu staru pernicu sa silnim notama kao šarom. Nije baš ispalo sasvim precizno kako sam želela i zamislila, ali na kraju rezultat i nije tako loš, pa mi se sam manikir jako dopao. Uostalom, pogledajte i sami.

ENG: This week's theme was blue mani and I really like it because it is very wide theme and can be very imaginative and creative and it's only important to use blue colour in some form. Blue is one of my favourite colours and I like to wear it with grey or silver, so I was sure that I will do something with these colours. This week I found a beautiful blog about nails which I really liked. It's Marine Loves Polish blog, and her post (click) was my main inspiration for this manicure. I didn't know what to put on my ring finger so I found inspiration in one old pencil box which is covered with musical notes. It didn't exactly work out as tidy as I wanted, but I think that the final result isn't that bad, and I actually like it.

blue manicure music notes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...