Thursday 31 July 2014

Flormar Black Dots BD02

Flormar Black Dots BD02 je lak koji sam kupila još početkom godine i isprobala odavno, ali je tek sad stigao do objavljivanja.
Ovo je bio ujedno i prvi Flormar lak koji sam isprobala. Deo je Black Dots kolekcije koja se sastoji od nekoliko lakova različitih boja baza, ali naravno svima su zajedničke ove crne tačkice. Lakovi dolaze u standardnim Floramar bočicama od 11 ml sa tanjom četkicom.

Flormar Black Dots BD02 je lak neke neodređene svetlozelenkaste-mint boje. U samom laku nalaze se crne tačkice dva različita oblika i dimenzije - okrugle sitne tačkice kojih ima najviše i nešto manje krupnijih šestougaonika. Tačkica ima sasvim dovoljno i lepo se nanose tako da nije neophodno loviti ih po bočici.
Nakon nanošenja prvog sloja lak je prilično providan, tako da je neophodno naneti bar dva sloja srednje debljine. Na slikama imam dva sloja bez nadlaka.
Lak se suši prilično brzo, a i trajnost mu je odlična. Meni je izdržao 3-4 dana bez oštećenja, ali ipak treba voditi računa prilikom nanošenja da vam se ovi šestougaonici ne nalaze na vrhovima kako ih ne biste zakačili i skinuli, i ukoliko smatrate neophodnim, naneti top coat koji bi poravnao eventualne ivice tačkica. Zbog ovih tačkica lak se malo teže skida, ali ipak nije neophodno skidanje pomocu folije.
Sve fotografije napravljene su na prirodnom osvetljenju.

Flormar Black Dots BD02

Flormar Black Dots BD02

Flormar Black Dots BD02

Meni je ovaj lak veoma zanimljiv baš zbog tačkica koje me pomalo podsećaju na mak i štrudlu s makom. :)
Da li vam se dopadaju ovakvi lakovi? Jeste li probale neki iz ove kolekcije?

Thursday 24 July 2014

Deina 25 + Essence Million Dollar Baby

Pre izvesnog vremena, u parfimeriji koju redovno obilazim u potrazi za novitetima, naišla sam na Deina lakove. Do tada su mi ovi lakovi bili potpuno nepoznati, ali sam rešila da im pružim šansu i kupila sam dve nijanse. U ovom postu ću vam predstaviti jednu od njih, Deina 25.

Deina je turski brend. Lakovi dolaze u bočicama od 13 ml, četkica im je nešto tanja i najsličnija je onoj kod China Glaze i Flormar lakova. Cena varira, u zavisnosti od parfimerije do parfimerije, mada najčešće iznosi oko 90-100 dinara, koliko sam primetila.

Deina 25 je divna pastelna nijansa plave. Boja me je zaista oduševila, jer do sada nisam probala sličan lak. Veoma je svetla, ali i prilično upadljiva, tako da prosto privlači poglede. Što se same formule tiče i to mi se dopalo kod ovog laka, jer nije ni previše redak, a ni gust. Nanosi se bez većih poteškoća, ali su za izjednačenu boju i potpuno prekrivanje ipak potrebna dva sloja srednje debljine. Ima sjajnu završnicu i ja na slikama nisam nanosila top coat. Suši se prosečnom brzinom, a i trajnost mu je standardna, oko 3 dana koliko najčešće i držim isti manikir na noktima.





Kako bih malo začinila ovaj manikir, rešila sam da mu dodam i Essence Million Dollar Baby toper, koji sam tek bila kupila. Odlučila sam se da ga za početak nanesem samo na dva nokta, a kada sam videla kakva mu je struktura nisam ni imala želje da ga nanesem na preostale nokte. Iako deluje da šljokica ima puno u bočici, zapravo ih je veoma teško uhvatiti na četkicu i zatim preneti na nokat. Osnova ovog topera je takođe nekako pomalo želatinozna, što posebno dolazi do izražaja kada se nanese u debljem sloju. Ovo je gotovo nemoguće izbeći, jer bilo da se šljokice nanose više puta tapkanjem ili mazanjem dva tanja sloja, završni rezultat je isti - debeo i želatinozan sloj. Ne znam koliko se to može primetiti na slikama, ali nakon nanošenja se u tom sloju javljaju i sitni mehurići, što mi se uopšte ne dopada. Povrh svega, jako, jako sporo se suši (čak i drugi dan jačim pritiskanjem bi ostajali vidljivi tragovi) i čitav nokat ima nekakav debeo, gelirani izgled. Sve u svemu, ovaj toper mi je potpuni promašaj i odavno se više nisam razočarala u neki proizvod za nokte.



Da li delite moje oduševljenje ovom pastelno plavom nijansom? Jeste li probale Deina lakove? Kakvo je vaše iskustvo sa Essence toperima?

Wednesday 23 July 2014

Golden Rose Rich Color 06

Volim GR Rich Color kolekciju lakova zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta. Imam već nekoliko ovih lakova, a nedavno sam tu grupicu dopunila novim primerkom, Rich Color 06.

U pitanju je lak narandžasto-breskvaste boje, mada pri različitom osvetljenju vuče i na rozikastu nijansu. U sebi sadrži sitne zlatne šljokice što mu da je posebnu čar.
Kao i svi GR Rich Color lakovi, dolazi u bočici od 10.5 ml, ima širu četkicu kojom se lak jednostavno nanosi u samo par poteza. Pigmentacija je dobra, mada ipak malo lošija od nekih drugih nijansi iste kolekcije. Ipak, dovoljna su dva sloja srednje debljine. Suši se prosečnom brzinom, a i trajnost mu je standardna. Uglavnom menjam manikir na 3-4 dana, a ovaj lak se sasvim solidno pokazao za to vreme.

Sve fotografije napravljene su pri prirodnom osvetljenju. Dan je bio nešto tmurniji pa su i slike ispale možda malo mračnije, ali nijansa i šljokice su prilično verodostojno zabeležene.

Golden Rose Rich Color 06

Golden Rose Rich Color 06

Golden Rose Rich Color 06

Golden Rose Rich Color 06

Ova boja mi je bila jedna od omiljenih dok sam bila dete, a ovaj lak me je podsetio na to vreme. Imajući u vidu prisustvo sitnih zlatnim šljokica koje se presijavaju na suncu, idealan je za sunčane letnje dane.

Da li volite lakove sa ovakvim dodatkom šljokica u sebi? Kakvo je vaše mišljenje o Rich Color kolekciji?

Tuesday 22 July 2014

My Top 10 Favourite Songs

Odavno nisam pisala muzičke postove i osećam da su nepravedno zapostavljeni, s obzirom da muzika igra bitnu ulogu u mom životu. To je jedna od onih malih (ali značajnih) stvari koje mogu da upotpune svaki dan, da nas razvesele, zabave, navedu na razmišljanje, ali i rastuže, zavisno od raspoloženja.

*Slika je preuzeta sa interneta

U različitim razdobljima slušala sam različite žanrove - pop, rock, latino muziku, francuske šansone, jazz, blues, bossa nova, rep, ma od svega po malo. Jedino što ne volim jeste ova naša novokomponovana muzika, i "parada pijanstva i kiča" koja uz nju ide.
No, da ne dužim više, sastavila sam listu mojih 10 omiljenih pesama. Iako je bilo teško ograničiti se na ovako mali broj, na tu listu uvrstila sam samo one pesme koje su zaista za mene neprolazne i kojima se uvek vraćam.

10. Judy Garland - "Somewhere Over The Rainbow"
Volim filmsku muziku i ovo mi je sigurno jedna od dražih pesama ovog tipa. Pored svih prerađenih verzija meni je i dalje omiljena ona originalna.



9. Caro Emerald - "A Night Like This"
Ovo je otprilike najbrža pesma na ovoj listi. Iako obično volim balade i sporije stvari, ova pesma mi se iz nekog neobjašnjivog razloga dopada i mogla bih da je slušam stalno. Inače je Caro jedan od izvođača koje sam otkrila u proteklih godinu dana i čiji mi se muzički stil veoma dopao.


8. Serge Gainsbourg & Anna Karina - "Ne dis rien"
Jedna prilično kratka pesma bez previše teksta, ali način na koji je izvode ovo dvoje umetnika je čini jednim od meni omiljenih dueta.


7. Yves Montand - "À Paris"
Naravno, ne mogu da sastavim neku listu bez bar jedne pesme o Parizu i bar jedne pesme ovog pevača. Kao što već i vrapci na grani znaju, Pariz je za mene najlepši grad na svetu, a ovo je pesma koja budi sva lepa sećanja na vreme provedeno tamo.


6. Jacques Brel - "Ne me quitte pas"
Definitivno omiljena ljubavna pesma mi je upravo ova. Divne reči, divna melodija i sjajno izvođenje Brela.


5. Frank Sinatra - "The Way You Look Tonight"
Kada sam pravila listu sve sam pesme raspodelila i nedostajala je još samo jedna. Izbor nije bio lak i bio je sasvim slučajan. Htela sam neku jazz pesmu i tako se odlučila za ovu. Kad god čujem ovu pesmu setim se scene iz filma "My Bestfriend's Wedding", iako sam film gledala samo jedanput i nije mi među omiljenima. U svakom slučaju, pesma idealna za ples sa dragom osobom.


4. Birdy - "People Help The People"
Da, znam da je Birdy samo prepevala ovu pesmu, ali meni je njena verzija i dalje bolja od originala. Jako volim i ovu pesmu i spot. Dosta vremena provodim u putu, slušajući muziku i posmatrajući prolaznike i ljude oko sebe u busu, baš kao u spotu, i smatram da ova pesma savršeno opisuje svet koji nas okružuje.


3. Tom Waits - "Invitation to the Blues"
Moji omiljeni izvođači su uglavnom kantautori, a omiljene pesme one sa više teksta pri čijim slušanjima se odmotava čitav film, a krajnja poruka je snažna. "Invitation to the Blues" je jedna od takvih. Čitava priča o zaljubljivanju, prošlosti devojke koja mu se dopala, ispričana u pomalo tmurnom tonu u tih 5 minuta pesme.


Takođe meni drage pesme Toma Waitsa su i "Dead and Lovely" i "Time".

2. Đorđe Balašević - "Jednom"
Treba li navesti da sam veliki ljubitelj Balaševićeve muzike i da znam tekstove gotovo svih njegovih pesama? Definitivno omiljena mi je "Jednom su sadili lipu". Priča o životu i odrastanju dečaka (i lipe), osećanjima, o prolaznosti i smislu života.


1. Benjamin Biolay - "Ton Héritage"
Ne znam zašto, ali ova i prethodna pesma u meni u stvari bude slična osećanja. U rečima ove pesme mislim da je sabran život svakog čovek. Sve te sitnice koje volimo, sva nadanja i strahovi, sve je to zajedničko svakome od nas i deo našeg nasleđa.
*Za kompletan tekst i prevod na engleski pogledajte ovaj link.


Koje su vaše omiljene pesme i izvođači? Volela bih da čujem vaše favorite i preporuke u komentarima. :)
Da li vam se dopadaju ovakvi muzički postovi? Razmišljam da možda, s vremena na vreme, napišem poneki post posvećen određenom umetniku ili pesmi u vidu kratke muzičke preporuke, ako ste zainteresovani.

Monday 21 July 2014

New In #1

Kako sam prethodna dva meseca zapostavila blog tako ni ovih New In postova nije bilo još od aprila. Sada sam konačno pronašla vremena da uslikam skoro sve proizvode kupljene u prethodnom periodu i predstavim vam ih u objedinjenom postu.


Da krenem prvo od balzama za usne, jer njih ima manje. Nezadovoljna Velneinim balzamom koji mi više liči na vazelin nego na balzam, u maju sam krenula u potragu za Rosalovom kamilicom. Našla sam je na kraju, ali me je više privuklo da isprobam ovaj Cherry Lady i tako sam završila sa dva balzama sa slike u korpi. Rosalovi balzami su mi se inace do sada najbolje pokazali. Usput sa kupila i ovaj Essence sjaj, ništa posebno inače, i naravno Baby lips za kojima su svi poludili. Moja nijansa je Peach Kiss i sasvim mi je ok, mada opet ništa oko čega bi se podigla tolika fama.


U maju sam kupila i ovih pet Gabrini lakova. To je za mene onako usputna kupovina, čisto da se ne vratim kući praznih ruku kad ništa drugo ne nađem. No, sada smanjujem takve kupovine, jer imam i previše lakova isprobanih samo jedanput. Na slici su redom nijanse: Elegant 354, 361; Gabrini 335 i Diamond D52 i D69.


Zatim, Essence lakovi kupljeni proteklih meseci. Predivni Hello Rosy o kom sam pisala već u ovom postu. Zatim Dear Peach iz kolekcije Love Letters, i Macaron, c'est bon! (Cookies & Cream kolekcija) koji sam, moram priznati, kupila samo zbog ovog ukusnog naziva i preslatkih nalepnica. I na kraju topper Million Dollar Baby koji me je totalno razočarao. Šljokice bukvalno moram da lovim četkicom ili da nanosim više slojeva, što automatski znači deblji sloj toppera, a to je u ovom slučaju agonija, jer se užasno sporo suši.


U parfimeriji u koju redovno svraćam su nabavili ove W7 lakove, pa sam se odmah odlučila za jedan. U pitanju je Hip Hop, i osim što je veoma proziran i zahteva 3-4 sloja, ostale strane ovog laka mi se dopadaju. Zatim Miss Sporty 468, She 165, i Depend nijanse 354 i 391.


Nakon divne Eveline Diamond baze rešila sam da isprobam i njihovo ulje za zanoktice. Naravno, poseta parfimeriji Kristabell ne može proći bez nekog Golden Rose laka. Na slikama ispod Quick Dry Top Coat i Rich Color 06.


I na kraju, nedavno sam iskoristila sniženje od 20% u Lilly-u na sve lakove i dopunila svoju kolekciju ovim divnim primercima. Aura 42 Skinny Jeans i 61Scale Cocktail o kojima sam pisala u prethodnom postu i divni L'Oreal 304 Spicy Orange.


Osim ovih proizvoda kupila sam i ponešto od preparative koju nemam običaj da slikam za blog, pre svega jer je to standardna postava proizvoda koju retko menjam. Ovog puta sam isprobala nešto novo, Le Petit Marseillais kupku sa mirisom lavande i šampon za normalnu kosu sa suvim krajevima, jer sam naravno, posle silnih reklama i recenzija morala i sama da ih probam. Šampon za suve krajeve mi je manje-više, ali mi se zato kupka jako sviđa, najviše zbog divnog mirisa.

I za kraj, nešto nekozmetičko. U Lilly-u i dalje traje akcija tri knjige za 999 dinara tako da sam se odlučila za ova tri naslova.


Šta ste vi kupovale proteklih meseci, imamo li zajedničkih proizvoda?
Koji od lakova iz ovog posta biste volele prvo da vidite, posebno ili u nekom manikiru, s obzirom da za neke već imam odrađene slike?

Saturday 19 July 2014

NOTD - La mer

Pre par dana u Lilly drogerijama svi lakovi i ruževi bili su na nekom sniženju od 20% i ja, naravno, nisam mogla da izađem iz Lilly-a praznih ruku. Između ostalog odlučila sam se za dva Aurina laka. U pitanju su nijanse 42 Skinny Jeans i 61 Scale Cocktail

Obično ne volim preterano ove čudne plavičasto-zelene nijanse lakova, ali Scale Cocktail me je prijatno iznenadio. Zavisno od osvetljenja boja ima više plave ili zelenkaste primese, ali u oba slučaja deluje lepo. Skinny Jeans je definitivno jedan od lakova koji me je najviše oduševio svojom bojom. Divna tamnija nijansa plave, koju je veoma teško verodostojno uslikati, i koja najviše odgovara tamno azurnoj ili rojalno azurnoj kako je na internetu zovu. Mene ova boja neodoljivo podseća baš na onaj tamniji deo Azurnog mora dalje od obale, suncobrane iste boje, leto, Nicu... Baš kao na slici ispod.


Ta ideja mi je ujedno poslužila kao inspiracija za ovaj vrlo jednostavan manikir. Mislila sam da dodam neke tačkice još, ali kada sam sve završila, delovalo mi je suvišno, jer su ove boje divne same za sebe.


Na srednjem i prstenjaku imam dva sloja laka Skinny Jeans, a na ostala tri nokta, takođe po dva sloja, Scale Cocktail. Oba laka se lepo mažu, lako pokrivaju u dva sloja, brzo se suše i jedini problem je samo malo lošija četkica kod nijanse Scale Cocktail. Zbog toga je potrebno pažljivije nanošenje kako ne bi ostale štrafte.

Sve fotografije manikira snimljene su pri prirodnom osvetljenju, bez blica. Izuzetak je jedino poslednja fotografija u postu koja je snimljena kraj prozora sa blicem. Trudila sam se da boje prikažem što verodostojnije, ali nisam u potpunosti uspela, jer je Skinny Jeans uživo nešto tamniji i upadljiviji nego na slikama i u bočici.




I za kraj, evo još malo slika, nevezanih striktno za manikir. Iako je čitav post inspirisan morem i letom, ja se već drugu godinu zaredom odlučujem za nešto sadržajniji odmor i obilazak nekog od evropskih gradova. Ovoga puta u pitanju je Rim i kao pravi "štreber" volim da sve proučim i iščitam na vreme, a ovi Top 10 vodiči su savršeni za planiranje putovanja. 




I za kraj, jedna opuštajuća pesmica koju slušam čitavo popodne dok čituckam knjigu i lakiram nokte:


Volite li i vi more i lakove plave boje? :)

Wednesday 16 July 2014

Born Pretty Store Review - Dazzling Rhinestoned Bows

Dosta dugo me nije bilo na blogu sa novim postovima, prvo zbog čitave one vanredne situacije sa poplavama i nedostatka želje i inspiracije za pisanjem. Onda su usledili ispitni rokovi, tako da nisam imala vremena ni za šta drugo osim učenja. Sada se sve konačno normalizovalo i vraćam se sa novim dizajnom bloga i novim temama za ovo leto. 
Post koji sam najavila da će biti prvi posle ove duge pauze, jer sam manikir uradila jos u maju, jeste recenzija mašnica (Dazzling Rhinestoned Bows) sa Born Pretty Store sajta. 

It's been quite a while since my last post. Firstly, I didn't write anything because of the big floods which had happened in Serbia at the end of May. In that whole situation I just couldn't find inspiration and motivation to write anything. After that, I was quite busy with my exams and I couldn't find time for anything other than studying. It's all behind me now and I am here again with new blog design and fresh topics for this summer.
The post that I have promised you long time ago is finally here and it's a review of these beautiful Dazzling Rhinestoned Bows that I got from Born Pretty Store.


Ovi ukrasi dolaze u paru upakovani u plastičnoj kesici. Strana koja se lepi na nokat je od crne plastike, a odozgo se nalaze šljašteći kamenčići. Kod ovih ukrasa mi se jako dopada što su malo zakrivljeni tako da prate oblik nokta i savršeno naležu. Veoma se lako lepe, ja sam u tu svrhu koristila običan lepak. Takođe, iako spadaju u jedne od većih ukrasa koje sam imala na noktima, iznenadilo me je što uopšte nisu glomazne i nezgrapne za nošenje.
Za izradu ovog manikira koristila sam Gabrini Multivitamin 322 i 337 i tačkalicu. Na svim noktima imam bazu i po dva sloja laka bez nadlaka. Sve fotografije napravljene su na prirodnom svetlu.

These bows come in pair in a little plastic bag. The back side of the bow is made from the black plastic and there are little shinny rhinestones at the front. These bows are slightly curved, they follow the shape of my nails and perfectly fit on them. It is very easy to fix them with regular glue. Even though these decorations are one of the largest decorations I have ever had on my nails, I was pleasantly surprised that they are not cumbersome at all.
For this manicure I used Gabrini Multivitamin 322 and 337 and a dotting tool. I have base and two coats of polish on each nail without top coat. All photos were taken in daylight.








Ovo mi je definitvno jedan od najdražih manikira koje sam za blog do sada napravila. Mašnice su tako girly i u kombinaciji sa tufnicama deluju super cute. Kako se vama dopadaju ovakvi veseli manikiri i upečatljivi ukrasi?

This is definitely one of my favourite manicures that I have ever published on my blog. The bows are so girly and the whole combination with dots looks super cute. Do you like cute manicures like this one and striking nail decorations?


Evo i kratkog videa koji sam pripremila uz ovu recenziju.
Here is the short video that I made for this review.



Ukoliko poručujete nešto sa ovog sajta, možete iskoristiti moj kupon kod i ostvariti 10% popusta na bilo koju porudžbinu.

If you decide to order something from Born Pretty Store site, you can use my 10% off coupon code for any purchase.


Proizvod predstavljen u ovom postu sam dobila na iskrenu recenziju. Za više informacija pogledajte moju politiku rada.

Product that I have presented in this post is sent to me for an honest review. For more information see my disclosure policy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...