Sunday 27 April 2014

Matching Manicures - Skittle

Tema ove nedelje je Skittle, tj. šareni nokti baš kao i istoimene bombonice. Kad sam bila mala obožavala sam verziju ovih bombonica koje su se mogle naći kod nas u onim duguljastim kutijama. Uz to još i volim ovakve jednostavne i vesele manikire tako da sam bila sigurna da ovu nedelju neću propustiti. Kako sam pre nekih mesec dana imala već sličan NOTD post, mislila sam da ću ipak za ovu nedelju dodati i neki detalj na nokte. Međutim, danas imam dosta toga da odradim, pravim nove manikire i recenzije i fotkam ih za naredne postove, pa sam se ipak odlučila za vrlo jednostavnu varijantu uz malu promenu lakova u odnosu na onaj NOTD post. Evo kako je na kraju sve ispalo. Definitivno sam mišljenja da se sa ovakvom kombinaciju ne može pogrešiti.

Skittle

New in April + sajam kozmetike

Stigli smo do još jednog New in posta iako još uvek nije kraj aprila. Međutim, kako je sajam kozmetike za mene prošao, sigurna sam da su ovo svi noviteti i da u narednom periodu neću kupovati ništa od dekorativne kozmetike.
Na slici ispod možete videti sve proizvode na broju koje sam kupila ovog meseca. Prvi red su proizvodi kupljeni na sajmu, dok sam drugi red lakova kupila ranije ovog meseca. Do sada u ovakve postove nisam uvršćavala preparativu, šampone i slične proizvode, ali ovog puta sam napravila izuzetak pošto su kupljeni na sajmu. No, da krenemo redom.


Sunday 20 April 2014

Matching Manicure - Uskršnji manikir

Današnja tema naravno uskršnji manikir. Neću dužiti, jer već ionako kasnim sa postom. Manikir sam radila celo jutro, jer nikako nisam uspevala da dobijem ono što sam prvobitno planirala. Zbog toga sam se na kraju odlučila da ne komplikuje i da idem sa veselom kombinacijom boja kakve se koriste za farbanje uskršnjih jaja. Nalepnice srca sam zalepila na palac i prstenjak i to su ustvari nalepnice koje su mi pretekle od ukrašavanja jaja, ali lepo su legle na nokte tako da je dobro ispalo. Da manikir ne bi bio skroz običan dodala sam i ove perlice koje su se super slepile preko providnog laka i baš se slažu uz ovaj manikir. To je to, pogledajte slike, pa prosudite sami.

easter manicure

Tuesday 15 April 2014

Špagete sa ćufticama u paradajz sosu

Ranije me kuvanje nije nešto preterano interesovalo dok zimus iz dosade nisam počela da pratim 24 kitchen kanal. Gledajući neke od najpoznatijih kuvara kako sa lakoćom pripremaju i dekorišu svoja jela, podstaklo me je da i sama zasučem rukave i da se okušam u kuhinji. Jedna od ubedljivo omiljenih emisija mi je ona u kojoj Donna Hay kuva svoja brza, sveža i jednostavna jela, jer se među njenim receptima može naći i nešto za početnike kao što sam ja. Tako sam nedavno, na njenoj fb stranici koju pratim, videla veoma zanimljiv recept za italijansku pastu, i kao ljubitelj ovakvih jela odlučila sam da ga isprobam. Uz maminu pomoć i male izmene u količinama sastojaka nastao je ovaj ukusan ručak. Originalan Donin recept možete pogledati ovde.

italian pasta

Sastojci:

Ćufte:
- 300 g mlevene junetine
- jedna kriška starog hleba
- 50 ml mleka
- 1 jaje
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica lišća žalfije
- po ukusu morska so i biber
- 2 kašike maslinovog ulja

Sos:
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica balzamika
- 100 ml junećeg bujona
- 400 g paradajz pelata ili iseckanog svežeg paradajza
- 1 kašičica majčine dušice

- 300 g špageta
- parmezan i bosiljak po ukusu

Priprema:

U posudu izmrviti jednu krišku starog hleba, preliti toplim mlekom i sve dobro sjediniti. Ostaviti da odstoji 5 minuta ili dok hleb ne upije mleko. 
Dodati meso, jaje, beli luk, žalfiju, so, biber i smesiti ćufte. Ostaviti ih jedan sat u frižideru. 
U dubokom tiganju zagrejati ulje i ispržiti ćufte.
U to ulje dodati još jednu do dve kašike ulja, iseckani crni i beli luk i kratko propržiti. Dodati paradajz pire i balzamiko i kuvati jedan minut. Dodati bujon, paradajz pelat, majčinu dušicu, so, biber i sve dobro promešati. U sos spustiti ćufte i krčkati 15-20 minuta ili dok se sos ne zgusne, a ćufte skuvaju.
U posoljenoj vodi skuvati špagete dok ne budu al dente. Procediti špagete i servirati uz sos i bosiljak i parmezan po želji.

italian pasta

Na kraju mogu reći da je ovo sigurno jedna od najukusnijih italijanskih pasti koje sam probala, što je ovaj recept učinilo jednim od mojih omiljenih.

Volite li i vi italijansku kuhinju? Da li volite da isprobavate recepte poznatih kuvara?

Sunday 13 April 2014

Matching Manicures - Spring

Tema ove nedelje je bilo proleće i moram priznati da sam se malo namučila da smislim neki manikir bez cvetića. Cveće mi je nekako prva asocijacija na proleće, a prošle nedelje smo već imali cvetne manikire. Zato sam rešila da ukombinujem boje koje me asociraju na proleće, zelenu i narandžastu. S obzirom da sam juče kupila nove dezene za pečatiranje i da sam htela da ih isprobam, setila sam se mog ljubimca od pre nekoliko godina, žutog mačka, Bima, i kako je on voleo proleće i uživanciju u travi i cveću, i tako je nastao ovaj manikir. Zelena podloga kao trava, narandžasta maca poput Bima, i mali dodatak ovih iglica iz GR Impression laka da dočaraju neko šareno cveće u travi.

Cat


Spring Manicure

Spring Manicure

Naravno, tu je bio i moj pomoćnik, mačak Leo.

Wednesday 9 April 2014

Born Pretty Store Review - Apple Shiny Tiny Glitter Powder Sheets Tips Nail Art Decoration

Sredinom februara sam uspostavila saradnju sa Born Pretty Store i zaista sam srećna zbog činjenice da ću imati priliku da isprobam divne proizvode sa ovog sajta i da vam ih u vidu recenzija predstavim na blogu. Verujem da je većina devojaka već čula za ovaj sajt, a sa njihovim bogatim nail art asortimanom se možete upoznati i ovde. Ova kompanija, sa sedištem u Hong Kongu, osim stvarčica za nail art u svojoj ponudi sadrži i kozmetiku, nakit, kao i najraznovrsnije dekorativne sitnice. Osim toga, naručenu robu šalju besplatno širom sveta. Moj paket je putovao trideset dana (računajući i vikende).
Od nekoliko proizvoda koje su mi ljubazno ponudili na recenziju, ja sam izabrala male dekoracije za nokte u vidu jabuka, smajlija i mašnica, što ste sve već mogli da vidite i ovde na mojoj fb stranici. Prvi proizvod koji ću vam predstaviti su sjajne, srebrne jabučice, odnosno Apple Shiny Tiny Glitter Powder Sheets Tips Nail Art Decoration.

In mid-February, I established collaboration with Born Pretty Store and I am really happy that I will be able to try lovely products from their site and share my impressions with you here. I believe that most of the girls have already heard about this site, and you can see their rich assortment here. Beside tools for nail art, this company from Hong Kong also offers cosmetic products, jewelry and other decorative stuff.  What's more, the shipping is free worldwide. My package arrived after 30 days (counting weekends).
They kindly offered me few products and I chose little nail art decoration: apples, blue smileys and elegant bows, as you could see here on my fb page. The first item that I will review is the Apple Shiny Tiny Glitter Powder Sheets Tips Nail Art Decoration.

Born Pretty Store

Sunday 6 April 2014

Matching Manicures - Flowers

Već duže vreme nisam učestvovala u u izradi nedeljnih manikira zbog nedostatka vremena za ikakav složeniji manikir. Tema ove nedelje su cvetići. Ni ovaj manikir nije nešto preterano komplikovan. Odlučila sam se baš za ovakvu varijantu kada sam videla slične radove na Pinterestu, a setila sam se i ovog manikira sa cvetićima koji su rađeni tačkalicom, pa sam rešila da ponovo napravim neku varijaciju na tu temu. Cvetići nisu ispali baš savršeno, ali nisam se ni trudila da svi budu jednaki, jer mi ovako deluju prirodnije i opuštenije.





U izradi ovog manikira, osim tačkalice koristila sam:

Eveline Diamond Hard and Shiny Nails
Miss Sporty Lasting Colour 425
TwentyOne 6
Aura Professional  - 37 Violette Coquette
Gabrini New Collection N12
Don Juan LK101

Pogledajte i manikire ostalih blogerki na ovu temu:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...